2-6-2023

In de afgelopen 2 maanden heeft PerfoTec in de ontwikkeling van nieuwe folies een aantal hele grote technologische doorbraken bereikt die voor onze NPEX- beleggers belangrijk zijn.

Zeevracht bij bloemen In de bloemensector -wereldwijd- vindt vrijwel alle transport plaats in dozen, waarin 100-300 stelen bloemen droog worden getransporteerd door middel van luchtvracht. Productielanden zijn o.a. Kenya, Ethiopië, Colombia en Ecuador. Tijdens het luchtvracht transport -van een aantal dagendrogen de bloemen uit en er kan schimmel optreden, waardoor veel bloemen niet goed bij de consument arriveren. De bloemensector is al jaren op zoek naar een betere oplossing met zeevracht, maar de duur van de reis van soms 3-4 weken maakte dit -tot nu toe- vrijwel onmogelijk. PerfoTec heeft -na 3 jaar ontwikkeling- dit probleem definitief opgelost: rozen kunnen 4-5 weken bij lage temperatuur met de gepatenteerde PerfoTec folies van uitstekende kwaliteit blijven! Hiermee kunnen de bloemen (minimaal 1 miljard exportdozen per jaar!) via zeevracht worden verstuurd, met aanzienlijk lagere kosten en veel minder CO2-emissie.

Lees hier het volledige bericht.