NPEX, de Nederlandse effectenbeurs voor het MKB, bekroont uitblinkers op de effectenbeurs tijdens uitreiking NPEX Awards 2022

Den Haag, 31 mei 2023 

NPEX, de toonaangevende effectenbeurs voor het MKB, organiseerde vandaag de eerste editie van de uitreiking van de NPEX Awards om het meest verhandelde fonds, aandeel en obligatie te eren. Het evenement, dat plaatsvond in het WTC Den Haag, bracht ondernemers, beleggers en financiële professionals bijeen. Daarnaast werd een prijs uitgereikt aan de onderneming die uitblonk in het communiceren van belangrijke beleggersinformatie. Een vijfde award zal later in het jaar worden uitgereikt aan de snelste groeier op de NPEX-effectenbeurs. 

De award uitreiking van NPEX erkent de inspanningen en successen van bedrijven die betrokken zijn bij het MKB, waarbij zij de economische groei en dynamiek stimuleren door middel van investeringen en financiering. De genomineerden voor de awards zijn beoordeeld op basis van verschillende criteria, waaronder handelsvolume, liquiditeit en algemene marktprestaties. 

Winnaars NPEX Awards 2022 

De NPEX Award 2022 voor het meest verhandelde beleggingsfonds werd uitgereikt aan het Super Winkel Fonds N.V. van Annexum. Voor het meest verhandelde aandeel ging de award naar Icecat N.V. en voor de meest verhandelde obligatie ging de award naar WAAR Nederland B.V. NPEX ziet het delen van nauwkeurige en betrouwbare informatie als een cruciale pijler voor een gezonde en gedijende effectenmarkt. Voor de beste communicerende onderneming ging de award naar Pat-Krüger B.V. 

Tijdens de award uitreiking benadrukte Mark van der Plas, CEO van NPEX, het belang van de MKB-sector als motor voor economische groei en innovatie. Hij sprak zijn waardering uit voor de ondernemingen, beleggers en de aanwezige professionals die actief zijn op NPEX en benadrukte dat de beurs er trots op is om een platform te bieden waarin zij hun doelen kunnen bereiken. 

De award uitreiking van NPEX was een mooie viering van het succes van het MKB op de effectenmarkt. NPEX kijkt uit naar de voortzetting van haar missie om het MKB te ondersteunen en te stimuleren.

Over NPEX 

De NPEX-effectenbeurs is hét platform voor groeifinanciering in Nederland, waar ondernemende beleggers kunnen investeren en handelen in ambitieuze ondernemingen. NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten. NPEX staat onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB.