Zaandam, 4 mei 2023

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van De Jong Hout en Staalhandel in Rhenen (provincie Utrecht).

De Jong Hout en Staalhandel is een online speler in de markt waarop ook TABS Holland actief is. Het assortiment bestaat vooral uit Douglas hout, steigerdelen, houten schuttingen, maar ook uit funderingsstaal, als bouwstaalmatten e.d.. Bewerkingen zijn eveneens mogelijk.

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialen-handels PontMeyer en Jongeneel en negen groothandels.

Anton de Jong startte De Jong Hout en Staalhandel in 2011, aanvankelijk vanuit huis. Vanwege het succes en de aanhoudende groei werd binnen vijf jaar de huidige locatie in Rhenen in gebruik genomen en werden medewerkers aangetrokken. In 2019 volgde de aankoop van extra opslag-capaciteit en werd de inkoop en voorraadbeheer geautomatiseerd. De activiteiten van De Jong Hout en Staalhandel zijn zeer gezond en hebben groeipotentie, o.a. vanwege de toenemende vraag naar online verkoop. Hierdoor is De Jong Hout en Staalhandel een waardevolle toevoeging aan de huidige activiteiten van TABS Holland en een aantrekkelijke overname.

Na de verwerving van De Jong Hout en Staalhandel en de vijf in 2022 en 2023 gerealiseerde overnames, heeft TABS Holland 106 vestigingen verspreid over Nederland. Naast de handels-ondernemingen PontMeyer, Jongeneel, Hormes, Looijmans en Alex van Gruijthuijsen maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, Konings-Blaauw Houthandel, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Withagen Houtprodukten, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.700 FTE. Bij De Jong Hout en Staalhandel werkt een team van ca. 5 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van De Jong Hout en Staalhandel. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten en met name op de online activiteiten. De Jong Hout en Staalhandel is een zeer gezond bedrijf met zeer gestroomlijnde processen en veel potentie. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de vestiging van De Jong Hout en Staalhandel kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Voor nadere informatie:
René Olsthoorn, CEO TABS Holland, en René van ’t Hof, CFO TABS Holland, tel. 075 – 6536 234.
Zie ook: www.tabsholland.nl