Zaandam, 5 oktober 2022

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van het bedrijf van Alex van Gruijthuijsen in Beneden-Leeuwen (in Gelderland, het land van Maas en Waal).

Het gaat om de volgende activiteiten:
• Alex Bouwmarkt
• KlusWijs Beneden-Leeuwen
• GBM Sanitair Studio

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialenhandels PontMeyer en Jongeneel en een aantal groothandels.

Alex Bouwmarkt verkoopt bouwmaterialen, KlusWijs Beneden-Leeuwen is een doe-het-zelf detailhandel, waar zowel particuliere als zakelijke klanten terecht kunnen, en GBM Sanitair Studio is een sanitair- en tegelshowroom. Alex van Gruijthuijsen startte de bouwmarkt in 1985, in 2005 werd de doe-het-zelf detailhandel afgescheiden van de bouwmarkt en in 1995 werd de verkoop van sanitair en tegels toegevoegd. De drie activiteiten zijn gezond en hebben een goede regionale positie. Hiermee is de overname aantrekkelijk voor TABS Holland.

Na de verwerving van de bouwmarkt/groothandel heeft TABS Holland 104 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer, Jongeneel, Hormes Bouwmaterialen en Houthandel Looijmans maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Withagen Houtprodukten, Trima, Houthandel van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer
1.680 FTE. Bij de bedrijven van Alex van Gruijthuijsen werken 13 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van de bouwmarkt/groothandel van Alex van Gruijthuijsen. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten en specifiek op die van Hormes Bouwmaterialen, het bedrijf dat begin 2022 is toegevoegd aan TABS Holland. De bouwmarkt/groothandel is gezond en heeft een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de locatie in Beneden-Leeuwen kunnen wij onze
klanten nog beter bedienen.”

Voor nadere informatie:
René Olsthoorn, CEO TABS Holland, en René van ’t Hof, CFO TABS Holland, tel. 075 – 6536 234
Zie ook: www.tabsholland.nl