Realisatie eerste helft van 2022 en vooruitblik tweede helft 2022
De omzet in New Machines en Used Machines loopt door uitgestelde projectrealisaties vanwege levertijdproblematiek achter op de begroting, maar ligt wel boven het niveau van 2021. De omzet in Extension, Spares en Service is hoger dan begroot. De behaalde marge over alle orderstromen ligt op 45% versus een begroting van 46%. De orderintake aan nieuwe projecten ligt ver boven begroting met diverse grote orders voor New machines en voor Used Machines. Deze projecten worden in 2023 en 2024 geleverd, maar zullen deels vanwege de POC methode ook deels in de omzet van 2022 worden meegenomen. De verwachting voor 2022 is dat de omzet substantieel hoger uitvalt dan 2021, maar iets lager dan de originele begroting. De forecast van de winstgevendheid is conform begroting. Daarnaast zal vanwege de genoemde projecten de backlog voor 2023 hoog zijn.

Nieuwe Vision 520 pers voor Timbre et Poste (onderdeel van La Poste)
Eerder dit jaar heeft DG press meegedaan aan een tender voor de Franse staatsdrukkerij “Timbre et Poste”- zij zijn onderdeel van La Poste. Dit is een Frans postbedrijf dat actief is op Frans grondgebied maar ook in de vijf Franse overzeese departementen en de gemeenschappen Saint-Pierre en Miquelon. De tender is met een positief resultaat afgesloten, en de opdracht is aan DG press gegund. Voor deze klant zal DG press een Vision 520 web offset pers leveren, en per levering van de machine een 3-jarig service contract afgesloten om de pers in de beste operationele conditie te behouden.

Wisseling van Manager Finance
Mariët Scholten heeft op eigen verzoek per 1-8-2022 DG press verlaten voor een nieuwe stap in haar carrière. We danken Mariët voor haar inzet en de prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Onder haar leiding is de afdeling Finance geprofessionaliseerd en is er een gezonde financiële basis gelegd voor de verdere groei van DG press. Jurgen van der Kaaden zal per 1-11-2022 starten als Manager Finance. Jurgen is een financiële professional met brede ervaring, opgedaan in uiteenlopende finance rollen. We zijn verheugd dat Jurgen ons Management Team komt versterken.

Klik hier voor het volledige bericht.