Mei 2022

Cover story Converter Magazine
In het April issue van het Europese Converter Magazine hebben wij als DG press op de voorpagina van het Converter Magazine gestaan. Daarin was een mooi artikel opgenomen over onze nieuwe machine. Focus ligt bij onze machine op het decarboniseren van de print. Wij gebruiken 0% oplosmiddelen in onze inkten en hebben daarnaast ook de laagste energiekosten, omdat we geen heteluchtovens gebruiken of naverbranders nodig hebben. Daarmee reduceert de offset techniek ongeveer 75% de CO2 emissie t.o.v. de traditionele druktechnologie.

Lees het artikel online: https://bit.ly/3vHbpuF

Subcontractor bouw twee Visions ®
In ons nieuwsbericht van december 2021 hebben wij gemeld dat wij, na toekenning na een tenderprocedure, als subcontractor zouden gaan werken voor de bouw van twee Visions ® aan een Staatsdrukkerij. Tot onze spijt heeft de samenwerkende partij de financiering op het laatste moment niet rond kunnen krijgen. De toekenning is derhalve ingetrokken en een nieuwe tender is uitgeschreven. Omdat de stijgende inkoopprijzen en toenemende levertijden onvoldoende werden ondervangen in de nieuw uitgeschreven tender heeft DG press de keuze gemaakt om niet in te schrijven. Dit is een bewuste keuze die we op basis van de huidige orderportefeuille en sales funnel gelukkig hebben kunnen maken. Indien er een tender zal volgen waarin genoemde punten voldoende worden gewaarborgd zullen wij uiteraard weer inschrijven.

Wederom nieuwe collega’s
De markt is zich duidelijk aan het herstellen van de lange periode van terughoudendheid in investeringen in kapitaalsgoederen. Daarom zoeken we voortdurend naar nieuwe collega’s. Dat is niet eenvoudig, want technisch personeel is niet makkelijk te vinden. Toch zijn we er gelukkig in geslaagd mensen te werven. Zo zijn er in de afgelopen paar maanden wederom vacatures ingevuld zoals een Spare Parts coördinator, een Elektro Hardware Engineer en een Sales Manager.

Klik hier voor het volledige bericht.