Wereldwijde marktleider in sensor-oplossingen voor besturingssytemen en overlastbeveiligingen van hef-, trek-, sleep-, hijs- en verplaatsingsmachines
  • PAT-Krüger Group B.V. geeft voor maximaal €1,4 miljoen obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs;
  • De jaarlijkse rente op de 5-jarige achtergestelde obligatielening bedraagt 8%;
  • PAT-Krüger Group B.V. is voornemens om met een deel van de opbrengst een producent van sensoren over te nemen.

’S-HERTOGENBOSCH – PAT-Krüger Group B.V., een technische onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en installeren van sensorsystemen voor hef-, trek-, sleep-, hijs- en verplaatsingsmachines, geeft een 5-jarige obligatielening uit met een rente van 8% per jaar.

Via de NPEX-effectenbeurs kunnen beleggers inschrijven op de obligaties, die genoteerd en verhandelbaar zijn op het handelsplatform van NPEX. PAT-Krüger heeft de maximale opbrengst van de emissie vastgesteld op €1,4 miljoen.

De onderneming met de hoofdzetel in ’s-Hertogenbosch ontwikkelt en levert vanuit Nederland totaaloplossingen op het gebied van overlastbeveiliging, laadmomentindicatoren, machinebesturing, weegsystemen, grote getaldisplays, CCTV, datalogging en data-analysetools voor o.a. hijskranen en ander zwaar materieel op het land en het water.

PAT-Krüger met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Arabische Emiraten heeft circa 45 gespecialiseerde medewerkers in dienst.

De opbrengst van de obligatielening gebruikt PAT-Krüger voor de versterking van het werkkapitaal, de aflossing van de vendorloan die stamt van de overname van het bedrijf in 2016 en de financiering van een aanstaande acquisitie. PAT-Krüger wil zich gaan versterken met een producent van sensoren. De onderneming zal na de acquisitie nog beter in staat blijken om wereldwijd maatwerkoplossingen te leveren.

Volgens Coert Kleijwegt, CEO en eigenaar van PAT-Krüger, is de omzet en het rendement van de onderneming over de afgelopen jaren solide. ,,Er is voldoende potentie om te groeien”, verwacht Kleijwegt. ,,PAT-Krüger is actief in de maakindustrie in een specialistische nichemarkt en met een wereldwijde sterke kwaliteitsnaam. Ons doel is om het bedrijf verder uit te bouwen.”

Klik hier om het interview met Coert Kleijwegt, CEO van PAT-Krüger, te lezen.