Zaandam, 1 februari 2022

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Houthandel Looijmans in Someren (bij Eindhoven).

Houthandel Looijmans is een specialistische houthandel met een breed assortiment aan houtproducten en plaatmateriaal. Het bedrijf omvat tevens een moderne machinale en een showroom waar deuren, plafonds en vloeren worden verkocht.

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialenhandels PontMeyer en Jongeneel en een negental groothandels.

Houthandel Looijmans is opgericht in 1971, de huidige eigenaren zijn Marcel en Marie-Louise Looijmans. De overname van Looijmans is door haar goede klantenkring en sterke regionale positie een waardevolle toevoeging aan de huidige activiteiten van TABS Holland en hiermee een aantrekkelijke overname.

Na de verwerving van Houthandel Looijmans en de recente overname van Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten heeft TABS Holland 103 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer en Jongeneel maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.640 FTE. Bij Houthandel Looijmans werken ruim 20 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van Houthandel Looijmans. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten. Houthandel Looijmans is een gezond en goed geleid bedrijf met een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de Looijmans-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Voor nadere informatie:
René Olsthoorn, CEO TABS Holland, en René van ’t Hof, CFO TABS Holland, tel. 075 – 6536 234
Zie ook: www.tabsholland.nl