Zaandam, 19 januari 2022

TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van twee bedrijven. Het gaat om Hormes Bouwmaterialen in Wijchen (bij Nijmegen) en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo (tussen Assen en Groningen).

Het bedrijf Hormes richt zich op de verkoop van bouwmaterialen, maar ook hout en plaat, daarnaast omvat het een keukens- en tegels-showroom en een shop/bouwmarkt. Withagen is gespecialiseerd in het leveren van gelamineerd naaldhout, kruislaaghout en gevingerlast hout, voor constructies en gevel-timmerwerk. Withagen is onder andere bekend van het merk Vilam.

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialenhandels PontMeyer en Jongeneel en een zevental groothandels.

Hormes Bouwmaterialen is opgericht in 1923, de huidige eigenaar, Houle Hormes, is de vierde generatie. Withagen Houtprodukten is in 1993 gestart door Wim Withagen en is thans in handen van Joost Withagen.

De twee bedrijven zijn mooie aanvullingen op de TABS Holland-activiteiten. Hormes Bouwmaterialen is een gezonde onderneming met een sterke regionale positie en met Withagen vergroot TABS Holland met name haar positie als leverancier van hout voor prefab.

Na de verwerving van Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten heeft TABS Holland 102 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer en Jongeneel maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt op dit moment ongeveer 1.600 FTE.
Bij de over te nemen bedrijven werken 35 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overnames. Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten zijn gezonde bedrijven met een goede naam. We zien beide bedrijven als een mooie aanvulling op onze activiteiten. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de Hormes-vestiging kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Voor nadere informatie:
René Olsthoorn, CEO TABS Holland, en René van ’t Hof, CFO TABS Holland, tel. 075 – 6536 234
Zie ook: www.tabsholland.nl