Arriva is begonnen om een deelfietsensysteem beschikbaar te stellen in Leeuwarden en Groningen, onder de naam ‘’bike&go’’. Hierbij is gekozen voor een oplossing met een deelfiets concept waarbij een vouwfiets in een kluisje wordt gestald. De kluisjes en fietsen kunnen gereserveerd worden via de reis app Glimble  die is ontwikkeld door Moovit.

Nazza levert een backend- en app-oplossing om zowel de kluisjes als de eLocks van de vouwfietsen te ontsluiten als een gebruiker bij het gereserveerde kluisje met fiets staat. De oplossing is in november 2021 gestart op het centraal station van Leeuwarden en Groningen. Daarnaast heeft Arriva aan Nazza verzocht om ook een stand-alone mobiele App voor Arriva te faciliteren, waarmee zij hun eigen klanten rechtstreeks kunnen bedienen en de lockers en vouwfietsen niet meer alleen via de reis app Glimble worden gereserveerd en gebruikt.

Volledig bericht: https://nazza.nl/2021/12/09/arriva-vouwfietsen-in-slimme-kluisjes/

Urbee is momenteel in Nederland één van de grootste aanbieders van deelfietsen en exploiteert deze op verschillende plaatsen in Nederland maar inmiddels ook in het Belgische Leuven. Nazza ondersteunt Urbee bij het aanbieden van hun deelfietsen.

Naast gebruik van het mobiliteitsplatform van Nazza waarmee fietsdelen mogelijk wordt gemaakt maakt Urbee ook gebruik van eLocks en Track &Trace units waarmee de fietsen worden uitgerust door Nazza. Urbee is bezig met realiseren van groei in Nederland en ook daarbuiten. Nazza is enthousiast om deze internationale groei te kunnen faciliteren. Daarnaast is Urbee ook geïnteresseerd in verdere ontwikkeling van de markt voor thuisbezorgers en de Nazza-oplossing voor het NFC slot waarmee Urbee deze markt kan bedienen.

Volledig bericht: https://nazza.nl/2021/12/09/samenwerking-urbee-en-nazza-voor-deelfietsen/

AFM-regel lang