Overname management buy-out gefinancierd met uitgifte 8%-obligatielening

  • Pool Trading, een maritieme groothandel in onder andere gebruikte scheepsmotoren geeft een 6-jarige 8%-obligatielening uit via de NPEX-effectenbeurs;
  • De opbrengst van de obligatielening van maximaal €3,3 miljoen wordt gebruikt voor een management buy-out door drie leden van het managementteam.
  • De huidige aandeelhouders van Pool Trading participeren gezamenlijk voor €800.000 in de obligatielening.

SLIEDRECHT – Pool Trading, een internationale maritieme groothandel in gebruikte scheepsmotoren, generatoren en onder meer keerkoppelingen, geeft via NPEX-effectenbeurs een obligatielening uit tegen een rente van 8%.

De opbrengst van de 6-jarige achtergestelde lening bedraagt maximaal €3,3 miljoen en wordt gebruikt voor een management buy-out door drie leden van het huidige managementteam. De huidige twee aandeelhouders van Pool Trading worden uitgekocht. Ze participeren gezamenlijk voor een bedrag van €800.000 in de obligatielening.

Pool Trading, dat in 2020 een omzet boekte van €4,8 miljoen en een bruto winstmarge kent van 40%, is al drie decennia wereldwijd een begrip in de wereld van de scheepvaart als betrouwbare leverancier van scheepsmotoren en -onderdelen. Met de aanstaande aandelenoverdracht aan de drie leden van het managementteam is de continuïteit van de onderneming verzekerd.

,,Wij kennen het bedrijf en de markt door en door” zegt Johan van den Bout, die samen met Daan van Ulden en Gert-Jan van de Pol als aandeelhouders ook de nieuwe directie vormen. Alle drie hebben uitgebreide expertise en een jarenlange ervaring in de internationale scheepvaartwereld en in de handel in tweedehands motoren. Het hergebruik van vaak jonge scheepsmotoren levert een schonere en duurzamer scheepvaart op. Pool Trading werkt met agenten in Vietnam en in Noord- en Zuid-Amerika.

Behalve de handel in scheepsmotoren en onderdelen brengt Pool Trading ook de keerkoppeling Advance Europe op de markt. Een halffabricaat, afkomstig uit China, die wordt gemodificeerd naar Europese standaarden.

Klik hier om het interview met het management van Pool Trading te lezen.