06-09-2021

  • Technologie-onderneming ZEPCAM BV geeft obligaties en certificaten van aandelen uit via de NPEX-effectenbeurs;
  • 5-jarige obligatielening met maximaal €2 miljoen opbrengst tegen een jaarlijks uit te keren rente van 8%;
  • Opbrengst uitgifte certificaten van aandelen maximaal €1 miljoen tegen een uitgifteprijs van €12,50 per certificaat;
  • Markt bodycams stijgt explosief, ZEPCAM introduceert later dit jaar ZEPCAM T3 videostreaming camera

Tech-onderneming ZEPCAM BV met vestigingen in Delft en Zaltbommel geeft certificaten van aandelen én obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs. Met de opbrengst van de vijfjarige 8%-obligatielening (met een maximum opbrengst van €2 miljoen) en de emissie van certificaten (maximale opbrengst €1 miljoen) kan het bedrijf de komende jaren op de huidige groei voortbouwen.

ZEPCAM is met de door hen ontwikkelde bodycams en de bijhorende software koploper in Europa en heeft ook mondiaal een sterke positie. Momenteel heeft ZEPCAM BV meer dan 400 organisaties in 40 landen met tienduizenden dagelijkse gebruikers als klant.

Het bedrijf levert de ZEPCAM bodycams, software en service aan onder meer politiekorpsen zoals de Nederlandse politie, openbaar vervoer zoals de NS, talloze gemeentes voor hun BOA’s en andere organisaties actief in de beveiliging en toezicht, hulpverlening zoals verschillende ziekenhuizen en brandweerkorpsen) en dienstverlening zoals logistiek en verkeersbegeleiding.

Gebruik bodycams wordt normaal

Jurriaan Pröpper, CEO van ZEPCAM BV, verwacht dat ook de komende jaren het gebruik van bodycams in steeds meer sectoren normaal wordt en stevig zal blijven groeien. Volgens Pröpper levert toepassing van de bodycam-technologie grote voordelen op voor de gebruikers en is de acceptatie het gevolg van de maatschappelijke veranderingen. ,,Het aantal incidenten vermindert omdat de situatie wordt vastgelegd, er is onweerlegbaar videobewijs dat wordt geaccepteerd door de rechter en het levert voor de gebruiker een veiliger werkomgeving op”, aldus Propper.

Vergroting werkkapitaal

De opbrengst van de uitgifte van certificaten van aandelen en obligaties wordt gebruikt om het werkkapitaal van ZEPCAM BV te vergroten, de softwareontwikkeling te versnellen voor de introductie van de ZEPCAM T3 en voor uitbreiding van customer service en support.
De nieuwe bodycam kan niet alleen geluid en video opnemen, maar ook streamen naar dezelfde ZEPCAM Video Management Software.

,,Hiermee wordt ook een nieuwe, grote potentiële gebruikersgroep aangeboord, meekijken op afstand met de remote worker”, aldus Pröpper, die als voorbeelden voor dergelijk gebruik van de T3 de logistiek, bouw en engineering noemt.

ZEPCAM wil de komende jaren fors investeren in groei en productontwikkeling, waaronder de software. Behalve met het voldoen aan de hoge nationale en soms regionale veiligheids- en privacy vereisten, helpt ZEPCAM de opdrachtgevers ook met de benutting van de gebruiksdata.

CEO Juriaan Pröpper (rechts) en CFO Pieter van Oijen van Zepcam.

Klik hier om het interview met CEO Jurriaan Pröpper en CFO Pieter van Oijen van ZEPCAM te lezen.

AFM-regel lang