31 augustus 2021

Beleggersbericht 1e halfjaar 2021 R&R Mechatronics International B.V.

RR Mechatronics (RRM) heeft in het eerste halfjaar van 2021 duidelijk beter gepresteerd dan zowel het budget als in vergelijking met het eerste halfjaar 2020 waarbij aangemerkt wordt dat RRM in 2021 nog steeds de gevolgen ondervindt van Corona. Zo leidt het pauzeren van clinical trials bij pharma bedrijven tot vertraging in de groei van verkopen Lorrca. RRM heeft gebruik gemaakt van Corona regelingen die de overheid aanbiedt.

Wij worden geconfronteerd met verstoringen in onze inkoopketens die veroorzaakt worden door de wereldwijde effecten van Corona. Vooralsnog zijn wij in staat onze leveringen als gepland uit te voeren. Om zo goed mogelijk in te spelen op mogelijke leveringsrisico’s hebben wij de financiële armslag van het bedrijf vergroot om zo in staat te zijn voorraden eerder in te kopen dan onder normale omstandigheden zou worden overwogen. Daartoe hebben de aandeelhouders in het eerste halfjaar 2021 het vermogen versterkt met Euro 1.425.000 en heeft RRM gebruik gemaakt van een Corona overbruggingslening (COL) van de overheid van Euro 1.500.000

De omvang van het orderboek was einde eerste halfjaar gestegen tot recordhoogte. Ons moderniseringsprogramma van de Starrsed bezinkingsautomaten ligt op schema. De introductietiming daarvan is vertrouwelijk om commerciële redenen. De vraag naar de nieuwe RPI die eind dit jaar voor het eerst in volume wordt uitgeleverd is hoger dan in ons budget werd verwacht.

Jan Buis
CEO