Bol.com, het e-commerce platform in the Benelux, gebruikt Icecat-productinformatie succesvol voor meerdere jaren en is ook lid van het Icecat Free Vendor Central Program om zo merken toe te staan productinformatie te publiceren en te verbeteren via deze online PIM. Om de online betrokkenheid en conversie verder te optimaliseren, implementeert Bol.com nu ook de door Icecat gehoste productvideo’s in haar e-commerceplatform.

Bol.com integreert Icecat Video’s van merken

Bol.com vraagt alle participerende Open Icecat-merken om hun videocontent beschikbaar te stellen via het Icecat-platform. Op deze manier hoeven deze Icecat-merken hun productvideo’s niet langer handmatig te uploaden naar het bol.com-platform. In het geval van andere merken kunnen zij zich eenvoudig registreren voor Icecat Free Vendor Central. Vervolgens kunnen zij hun videocontent gratis uploaden in verschillende formaten.

De Icecat Free Vendor Central is meertalig en Bol.com gebruikt de product content in het Nederlands en Frans voor de categorieën baby, computer, consumentenelektronica, speelgoed en persoonlijke gezondheidszorg. Nu zal Bol.com op elke productpagina slechts één video in de Nederlandse taal gebruiken voor alleen die producten waarvoor een video beschikbaar is in de Icecat-catalogus.

Productvideo’s beschikbaar maken voor Bol.com

In drie eenvoudige stappen kunt u zich registreren voor een Icecat Free Vendor Central account. Deze omgeving is beschikbaar voor zowel Open Icecat-sponsors als niet-sponsorende merken.

Als je vragen hebt over hoe Bol.com door Icecat gehoste video’s integreert, neem dan contact op met je lokale accountmanager of neem direct online contact met ons op.