AMSTERDAM, 23 juni 2021 – Twintiger Jelle Pol (1991) is officieel toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij Effectenbeurs NPEX. Daarmee is hij de jongste Commissaris in Nederland die onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Pol is directeur van fintech scale-up Dusk Network. Met de benoeming van de nieuwe Raad van Commissarissen staat NPEX er voor de komende jaren bestuurlijk goed voor en laat het bedrijf zien dat innovatie en techniek een belangrijke rol speelt binnen haar bedrijfsvoering.

NPEX biedt een handelsplatform voor MKB aandelen en obligaties en ziet de vraag naar alternatieve financiering door de opkomst van crowdfunding en de COVID-19 crisis aanzienlijk toenemen en is de experimentele status ruimschoots voorbij. Pol heeft de ambitie om met de technologie van Dusk Network het huidige financiële ecosysteem te verbeteren. Als lid van de Raad van Commissarissen kan hij zijn kennis van geavanceerde technologie combineren met de visie op een eerlijke financiële sector. Naast Pol nemen Jos Berkemeijer als voorzitter en Esther  Lindenbergh zitting in de RVC, beiden zeer ervaren bestuurders met ervaring als voormalig managing director bij Achmea Pensioenen Achmea Sociale Zekerheid en als directeur van Blikkenburg B.V.

Klik hier voor het volledige bericht.