DEN HAAG – De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft ingestemd met de benoeming van de heer Jos Berkemeijer, mevrouw  Esther Lindenbergh en de heer Jelle Pol als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van de NPEX-effectenbeurs.

Daarmee beschikt de NPEX-effectenbeurs, hét platform voor groeifinanciering in Nederland, over een volwaardig toezicht. NPEX is een beleggingsonderneming met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten en staat onder doorlopend toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank.

Voorzitter van de nieuwe Raad van Commissarissen Jos Berkemeijer heeft ruime ervaring opgedaan in de financiële sector, met name op het gebied van besturen, toezichthouden, risicomanagement en innovatie. Hij gaf als managing director meer dan 20 jaar leiding aan diverse bedrijven, waaronder Achmea Pensioenen Achmea Sociale Zekerheid, en Mercer Nederland. Daarnaast heeft hij ervaring in diverse toezichthoudende rollen, onder meer als ex-commissaris bij zorgverzekeraar ENO, en als lid van de Raad van Toezicht bij de pensioenfondsen Centraal Beheer APF en PMA.

Jos Berkemeijer

Esther Lindenbergh heeft als directeur van Blikkenburg B.V. kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer, private equity en gereguleerde beurshandel. Blikkenburg B.V. heeft een breed portfolio aan investeringen en daarnaast diverse deelnemingen in Nederlandse Small- en Midcap bedrijven en stelt zich op als actieve en betrokken aandeelhouder.

Esther Lindenbergh

Jelle Pol heeft als directeur en aandeelhouder van Dusk Network B.V., expertise van state of the art technologie voor de markt waarin NPEX actief is. Dat is waardevol voor de groeifase waar NPEX zich in bevindt en de borging van de IT-gerelateerde uitdagingen en kansen binnen NPEX.

Jelle Pol