Intertoys, de Nederlandse speelgoedketen met circa 200 winkels en een webshop in Nederland, implementeert Icecat productvideo’s op haar website om de online bezoekerservaring verder te verbeteren. Vorig jaar bracht Intertoys haar taxonomie al in kaart volgens de Icecat Toys Data Model-standaard. Dit met als voornaamste reden tijd te besparen, vooral met betrekking tot het handmatig downloaden en uploaden van productafbeeldingen en andere media. Om de online betrokkenheid en conversie verder te optimaliseren, implementeert Intertoys nu ook de Icecat productvideo’s in haar e-commerceplatform.

Intertoys gebruikt productvideo’s van geautorisereerde merken in Icecat catalogus

Intertoys vraagt alle sponsorende Open Icecat-merken om hun videocontent beschikbaar te stellen in de Icecat catalogus. Of, in het geval van niet-sponsorende merken, die na registratie eenvoudig hun videocontent gratis kunnen uploaden via de Icecat Free Vendor Central portal. Tegelijkertijd zal Intertoys een autorisatieverzoek naar de speelgoed merken die het verkoopt sturen. Dit gebeurd via de merkautorisatie-tool van Icecat. Deze tool beheert de merk autorisaties van Intertoys. Zonder toestemming van een merk zal Icecat er voor zorgen dat de content niet gedistribueerd kan worden. Intertoys kan daarom geen video’s op haar website vertonen die ongeautoriseerd zijn.