Persbericht 3 juli 2020

Today’s Group eerste broker op nieuw handelsplatform NPEX-effectenbeurs

  • Commissionairshuis Today’s Group (de nieuwe handelsnaam van MIJN Effecten BV) wordt als eerste broker actief op de NPEX-effectenbeurs;
  • Dankzij deze stap van effectenhuis Today’s Group komt NPEX onder de aandacht van een groter beleggerspubliek;
  • Lancering nieuw beurshandelsplatform NPEX trekt nieuwe beleggers en bedrijven aan.

DEN HAAG/PURMEREND – Effectenhuis Today’s Group (de nieuwe handelsnaam van Mijn Effecten), lid van Euronext en actief op diverse aandelenbeurzen, is toegetreden als broker tot het vernieuwde handelsplatform van NPEX-effectenbeurs.

De Today’s Group is een gespecialiseerde commissionair in effecten, die vermogensbeheer en brokerdiensten aanbiedt aan zowel professionals als aan particuliere beleggers. Het bedrijf is in 1999 ontstaan uit een fusie.

Volgens CEO Mark van der Plas van NPEX is de toetreding van Today’s Group een belangrijke impuls voor de NPEX-effectenbeurs voor mkb-ondernemingen. ,,Voor het eerst in de geschiedeins van NPEX wordt een commissionairshuis actief als broker op onze beurs. Het sluit goed aan bij de groeistrategie van NPEX. Na de lancering van ons nieuwe handelsplatform, waar doorlopend handel kan plaatsvinden, is dit een uitstekende ontwikkeling.”

Het doel van Today’s Group is om de verschillende marktpartijen bij elkaar te brengen. Voor de bedrijven die een notering op NPEX willen, verzorgt Today’s roadshows en begeleiding bij de financiering in de primaire markt. Zodra er een notering is op NPEX zal Today’s zich gaan toeleggen op blocktrading voor grote particuliere beleggers en uitgevende instellingen. Blocktrading is een faciliteit om grotere orders zonder marktimpact op NPEX te kunnen afwikkelen.

Marcel Rietveld, algemeen directeur van de Today’s Group, is verheugd over de nieuwe samenwerking: ,,De aanvulling van de NPEX-effectenbeurs op onze dienstverlening is perfect voor onze cliënten, die reeds zeer actief zijn in de small- en midkapsectoren. Met deze stap kunnen we op het nieuwe platform liquiditeit verschaffen aan veelbelovende bedrijven.”

De afgelopen jaren heeft NPEX 52 financieringen succesvol afgerond, waardoor groei-ondernemingen meer dan €114 miljoen groeikapitaal vergaarden. Bekende bedrijven zoals De Vegetarische Slager, Hygear, Icecat, Quest, RR Mechatronics, Society Shop, Payper, Axxicon en BOB Autowas hebben onder andere een notering aan de NPEX-effectenbeurs.