NPEX-effectenbeurs lanceert nieuw beurshandelssysteem voor beleggers en bedrijven

Persbericht 24 juni 2020

Beurs stapt over van veilingmodel naar orderboek voor aan- en verkoop aandelen en obligaties met dagelijkse handel

  • Beleggers kunnen aan- en verkooporders van NPEX-genoteerde ondernemingen via een nieuw online beurshandelssysteem op basis van een orderboek plaatsen;
  • Directie verwacht dat het handelssysteem aansluit bij de vraag van de aan de NPEX beursgenoteerde bedrijven en beleggers en zal zorgen voor een betere liquiditeit;
  • Het NPEX-handelssysteem, vergelijkbaar met die van andere effectenbeurzen, biedt beleggers de mogelijkheid om aandelen en obligaties aan te kopen of te verkopen;
  • Dagelijkse beurshandel tussen 10.00 – 16.00 uur.

DEN HAAG – NPEX, de effectenbeurs voor grote en middelgrote Nederlandse MKB-ondernemingen, heeft succesvol een nieuw handelssysteem gelanceerd waarop beleggers in 5 verschillende aandelen en 42 verschillende obligaties van 35 aan de NPEX-beurs genoteerde bedrijven kunnen handelen. Daarnaast kan er gehandeld worden in 5 beleggingsfondsen.

Het nieuwe online handelssysteem stelt beleggers in staat elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur te handelen in obligaties en aandelen, uitgegeven door Nederlandse bedrijven met groei-ambities. Tot dusver boden beleggers hun effecten aan via een veilingsysteem. Het veilingmodel is vervangen door een orderboek waar aan- en verkooporders geplaatst kunnen worden en waar op basis van handel koersvorming plaatsvindt. Beleggers in NPEX-bedrijven beheren hun beleggingen via een persoonlijke effectenportefeuille met ook een eigen berichtenbox.

NPEX is een beleggingsonderneming met een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De MKB-effectenbeurs staat onder doorlopend toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB) en is een erkend MKB-financier met het keurmerk van de stichting MKB Financiering.

CEO van NPEX-effectenbeurs Mark van der Plas is verheugd dat NPEX deze innovatie heeft doorgevoerd. ,,Het nieuwe platform verbetert de liquiditeit in de genoteerde effecten en draagt bij tot een betere verhandelbaarheid en prijsvorming. Met de invoering van het orderboek stapt NPEX af van het veilingmodel.”

Van der Plas verwacht dat dit tot meer interesse gaat leiden. ,,Dit jaar hebben al 9 ondernemingen voor een financiering via NPEX gekozen. We verwachten dat het nieuwe platform tot nog meer interesse van ondernemers zal leiden voor een notering aan de NPEX-effectenbeurs.”

De afgelopen jaren hebben NPEX-beleggers rechtstreeks bijgedragen aan de groeifinanciering van tientallen bedrijven en organisaties. In totaal gaat het om 52 succesvolle financieringen voor een bedrag van meer dan €112 miljoen.

Talloze bekende ondernemingen uit verschillende sectoren realiseerden hun groeiplannen dankzij het snel groeiende netwerk van NPEX-beleggers. Innovatieve bedrijven als
RR Mechatronics, Hygear, De Vegetarische Slager, Quest, CTOUCH, Icecat, Bouman, Axxicon, BOB Autowas en Wagamama gaven via NPEX obligaties en aandelen uit om hun ambities waar te maken.

Einde persbericht