Monaco, Amsterdam, 2 maart 2020: Icecat en Cedemo zijn het eens geworden over de overname van Cedemo’s speelgoed- en  entertainment product information management-business. De speelgoed en entertainment-business betreft, naast data over speelgoed, data over video games, spellen, gelicenseerde producten, en video games accessoires. Cedemo, gevestigd in Monaco, is voornamelijk gericht op de Franse markt en werkt met de belangrijkste retailers zoals Cdiscount, Amazon France, Jouet Club, E.Leclerc, Micromania en Cultura, en mondiale merken als Mattel, Playmobil, and Epoch d’Enfance.. De partijen verwachten de transactie begin april af te kunnen ronden.

“Deze opwindende ontwikkeling geeft Cedemo-klanten toegang tot Icecats uitgebreide en wereldwijde netwerk van retailers en fabrikanten”, aldus Keith Jones, CEO en medeoprichter van Cedemo. “In de toekomst zullen de platformen van Icecat en Cedemo gebundeld worden en een uitgebreide reeks functies bieden, specifiek gericht op de behoeften van non-foodindustrieën, gelokaliseerd in meer dan 50 talen.”

Het Cedemo-team wordt het nieuwe Icecat-team in Monaco ter ondersteuning van de Franse markt.

In de toekomst gaan Cedemo-klanten profiteren van de productreviews en leadconversieplatforms van de Icecat-groep, met meer dan 80.000 retailpartners wereldwijd. De gebruikers van Icecat zullen op hun beurt profiteren van de unieke expertise van Cedemo op het gebied van speelgoed en entertainment, inkoop en logistiek informatiebeheer, die worden gecombineerd met de bestaande activiteiten van Icecat in dezelfde sector.

Na voltooiing van de transactie in april zullen de financiële details van de transactie, in zoverre materieel voor investeerders, worden gecommuniceerd.