Den Haag, 27 februari 2020 – Producent in tijdelijke buitenreclame Image Building Holding B.V., bekend van de populaire Trotter-zuilen in het Nederlandse straatbeeld, biedt bestaande beleggers in de 7% – 2022 obligatie de mogelijkheid om de obligaties om te zetten naar een 8% – 2026 obligatie.

Na de succesvolle emissie van 1,5 miljoen euro, wil Image Building, de huidige beleggers in de 7% obligatielening, ook de mogelijkheid bieden om in een gelijkwaardige 8% obligatie te participeren.

Bestaande beleggers kunnen vanaf vandaag aangeven of ze hun bestaande obligaties in de 7% obligatielening die loopt tot december 2022 willen omruilen naar een 8% obligatie die afloopt in april 2026. Deze nieuwe obligatie krijgt een aparte notering en heeft een jaarlijkse rente van 8%, af te lossen na zes jaar.

Image Building doet dit voorstel om zo meer spreiding in de toekomstige aflossingen te bewerkstelligen en hiermee de financierbaarheid te vergroten. De verlaging van de hoofdsom in december 2022, zal maximaal 1 miljoen zijn, zodat er 1,5 miljoen euro resteert. Image Building verwacht dat dit een positief effect zal hebben richting andere externe financiers, vertaald naar langere looptijden en lagere rentes voor Image Building.