Hall, 10 januari 2020 – DG Press uit Hall, specialist op het gebied van rotatie offset druk, start 2020 met een bewuste keuze voor milieuvriendelijk vervoer voor haar buitenmonteurs. De komende jaren zullen de zes monteurs van DG press zich verplaatsen in een eco-vriendelijke Toyota Corolla.

Duurzaamheid staat bij DG press hoog op de agenda; op allerlei vlakken zet de organisatie zich in om een bijdrage te leven aan een beter klimaat. Zo worden bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe machines moderne technieken toegepast die zorgen voor minder afval, minder uitstoot en minder gebruik van oplosmiddelen. Daarnaast zijn de machines uitermate geschikt voor het drukken op biomaterialen en wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijke inkten.

De keuze voor de hybride Toyota Corolla past dan ook uitstekend bij de doelstellingen van het bedrijf. “Wij zijn verheugd met deze nieuwe auto’s voor onze buitenmonteurs”, aldus Remko Koolbergen, directeur van DG press. “Onze monteurs reizen de hele wereld over om nieuwe machines te installeren en om onderhoud uit te voeren aan de machines bij onze klanten. Voor ons als bedrijf is duurzaamheid en het klimaat erg belangrijk. Wij zien dan ook veel overeenkomsten tussen onze machines en de auto’s van Toyota: ze zijn beide hybride en milieuvriendelijk. Maar bijvoorbeeld ook de optimale prestaties en het unieke design zijn overeenkomsten tussen de auto’s van Toyota en onze drukpersen.”

Frank Goorhuis, verkoopadviseur bij Toyota Wagenmaker te Zutphen: “Wij zijn er bij Toyota Wagenmaker van overtuigd dat DG press absoluut de enige juiste keuze heeft gemaakt voor hun wagenpark. Het streven van Toyota naar permanente verbetering maakt onze auto’s daarom ook zo verschrikkelijk goed. Toyota loopt op dit moment bijvoorbeeld mijlen ver voor op de concurrentie met de bekende hybride aandrijflijn.”, aldus Frank Goorhuis. “Wat leuk is om te zien, is dat de meeste merken om ons heen nog steeds focussen op diesel, terwijl wij eigenlijk als enige merk een waardige vervanger leveren, minstens zo zuinig en met een veel lagere uitstoot.”