Hoorn, 15 november 2019RR Mechatronics (RRM) heeft voor de vierde keer op rij een FD Gazelle Award voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland in ontvangst genomen. RR Mechatronics is een medisch technologiebedrijf dat zich geheel focust op de ontwikkeling en productie van laboratoriuminstrumenten voor bloedonderzoek.

RRM richt zich uitsluitend op de markt voor in-vitro diagnostiek, waarbinnen het actief is in hematologie. RRM is wereldmarktleider in instrumenten voor de meting van bloedbezinking (Starrsed range) en heeft recentelijk met de Lorrca Oxygenscan een belangrijke innovatie op de markt gebracht die voor sikkelcelpatiënten hun Point of Sickling meet. Het kunnen meten van de ernst van sikkelcelziekte is een belangrijke doorbraak die individueel gerichte behandeling mogelijk maakt voor deze erfelijke bloedziekte.

De vierde Gazelle Award op rij is een enorm compliment voor het geweldige team van RRM dat vooral in de laatste twee jaar enorm gegroeid is. Deze uitbreiding in medewerkers maakt de ontwikkeling van nieuwe instrumenten mogelijk waardoor RRM komende jaren een nieuw groeipad zal inslaan” aldus Jan Buis (CEO).

De nieuwe instrumenten maken groei in met name ook opkomende markten mogelijk en zorgen ervoor dat de omzet van RRM over meerdere productlijnen wordt verdeeld.

RRM is goed op schema met de ontwikkeling van de nieuwe instrumenten en verwacht eind 2020 al een eerste nieuw instrument te kunnen introduceren dat het mogelijk maakt uiterst precies specifieke reagens te produceren vanuit geconcentreerd reagens. Dit geproduceerde reagens wordt gebruikt bij analyses van bloed in hoog-geautomatiseerde bloedanalyse instrumenten”.