Amsterdam, 14 oktober 2019PJ van Herpen BV, de holding van Pieter van Herpen, een van de oprichters van Syndy, oefent een putoptie uit op 2% van de aandelen die hij houdt in Syndy B.V. Icecat verwerft deze aandelen. Tegelijk neemt Syndy de 4% aandelen over van PJ van Herpen BV waarop nog opties rusten in relatie tot de tweede oprichter.

Na de transactie houdt Icecat 98% van de aandelen in Syndy en PJ van Herpen BV de overige.

Over Syndy B.V.
Syndy is een online platform voor fabrikanten om productinformatie uit te wisselen met retailers. Wegens het groeiende belang van E‐commerce zoeken fabrikanten naar mogelijkheden om productinformatie snel aan te leveren bij retailers, die deze nodig hebben om producten online te verkopen. Duizenden bedrijven in Europa en sinds kort Azië maken al gebruik van Syndy, waaronder Friesland Campina en Philips Lighting. Syndy’s doel is het bouwen van de meest populaire data-exchange voor fabrikanten en retailers.

Over Icecat N.V.
Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Syndy B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit en de uitgifte van de ICURY cryptomunt van Icecat. Hatch levert slimme “Koop Nu”-knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop en Syndy zijn specialisten in e-commerce-integraties en Product Information Management (PIM)-oplossingen in respectievelijk de tech- en supermarktbranche.