Tweede airdrop van ICURY (ICY) voor gebruikers van haar nieuwe sociaal medium.

Amsterdam, 19 september 2019ICURY (ICY), de cryptotoken of -munt van Icecat, beursgenoteerd (NPEX: ICECAT) uitgever en syndicator van productinformatie in de mondiale ecommercemarkt, wordt door de in 2019 opgerichte exchange Txbit.io opgenomen in haar handelsplatform. “Txbit neemt dit initiatief omdat ICURY zich onderscheidt als munt die uitgegeven wordt door een bestaande, winstgevende business met substantie, operationele diensten en een succesvol trackrecord. Niet door een startup met slechts een businessconcept”, aldus Txbit-oprichter Kees de Wit. Er worden op Txbit bij aanvang drie handelsparen ondersteund: icury/bitcoin (ICY/BTC), icury/ethereum (ICY/ETH), en icury/solaris (ICY/XLR).

Icecat gebruikt de ICURY nu als loyaliteitstoken in haar ecosysteem: een manier om gebruikers te belonen. Op dit moment loopt een tweede airdrop, waarbij gebruikers die zich inschrijven voor één van de discussiegroepen binnen het gloednieuwe sociaal mediaplatform binnen Iceclog, 500 ICY cadeau krijgen in hun Ethereum-portemonnee. Icecat streeft ernaar een spam- en advertentievrij sociaalmedium te creëren voor fabrikanten en resellers binnen de snelgroeiende, mondiale ecommercemarkt. Icecat accepteert nog geen betalingen met ICURY, hoewel dat wel op de planning staat en er een experimenteel upload-mechanisme gecreëerd is voor ICURY naar een Icecat gebruikersaccount.

“Txbit biedt op eigen initiatief een mogelijkheid aan ICURY-bezitters om hun tokens te verhandelen. We vinden het een voordeel dat Txbit in Nederland, een EU-land, gevestigd is en de volumes en dus ook de risico’s te overzien zijn,” aldus Icecat CEO Martijn Hoogeveen. “Wanneer er regelgevingskaders ontstaan binnen de EU willen we dat de handel, plaatsing, betalingen en dergelijke volledig voldoen aan de verwachtingen en vereisten. Om deze reden beschouwen we het ICURY-project als een pilot en bekijken we per stap wat handig en verstandig is.”

Zowel Icecat als Txbit hebben hun initiatieven aangemeld bij De Nederlandse Bank (DNB) die een inventarisatie uitvoert. “Naar verwachting gaat er meer regelgeving komen, waar we ook voor pleiten, in de crypto-cowboymarkt, die KYC (Know Your Customer)-verplichtingen met zich meebrengt. In informeel overleg met de AFM, gaf deze aan ICURY volgens de Wet op het Aandeel niet als een ‘aandeel’ te beschouwen en dat DNB de ICURY niet als geld ziet.”

Over ICURY
De ICURY, ticker ICY, is uitgegeven door Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) op basis van Ethereum (ERC-20). De munt is momenteel alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers in het ecosysteem van Icecat via zogenaamde airdrops. Om de wereldwijde bruikbaarheid van de ICURY niet in te perken doet Icecat geen ICO (initial coin offering), IEO (initial exchange offering) of een STO (security token offering).

DISCLAIMER:
De ICURY is geen aandeel: er is geen winstdistributie, en er is geen stemrecht voor bezitters van de ICURY.

De ICURY is ook geen wettelijk betaalmiddel, maar kan eventueel door Icecat als (multipurpose) voucher ingewisseld worden tegen haar geselecteerde diensten.

De ICURY is ook in de US geen aandeel (security): ICURY is niet gemanaged en bovendien doet Icecat geen uitspraken over de te verwachten waardegroei. Icecat Estonia investeert eventuele fondsen uit verkoop van ICURY of anderszins niet met het oog op waardegroei van ICURY.

Een investering in ICURY brengt risico’s met zich mee. Een investeerder kan zijn gehele inleg verliezen.

Over Icecat NV
Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Syndy B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit. Icecat Estonia is daarbij ook verantwoordelijk voor de uitgifte van de ICURY cryptomunt van Icecat. Hatch levert slimme “Koop Nu”-knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop en Syndy zijn specialisten in e-commerce-integraties en Product Information Management (PIM)-oplossingen in respectievelijk de tech- en supermarktbranche.

Over Txbit

Txbit.io is een in Nederland gevestigd handelsplatform van Tbit Exchange B.V. Een cryptocurrency exchange voor de dagelijkse handelaar, waarbij veiligheid, privacy en betrouwbaarheid voorop staan. De transactiekosten zijn zeer laag. Het handelsplatform richt zich met name op Europa en Azië en ondersteund uitsluitend crypto/crypto-handel.

Meer informatie:
https://www.txbit.io/
https://www.icury.com/