• Google en Amazon kiezen voor Icecat
  • Peter Sol aangesteld als nieuwe CCO

Amsterdam, 29 juli 2019De jaarlijkse opbrengsten van Icecat N.V. (NPEX: ICECAT) zijn in de eerste zes maanden van 2018 met 6% gestegen tot 4,45 miljoen euro tijdens deze periode. De brutowinst steeg duidelijk met 7%, en aangezien ook de bedrijfskosten fractioneel verbeterden (met -1%), verbeterde de EBT van Icecat fors met 64% tot 760K euro. Dit is de belangrijkste factor voor de sterk verbeterde kaspositie met 24% tot 4,2 miljoen euro. Een solide cashpositie is nuttig gebleken bij eerdere overnames en is van groot belang voor lopende overnamegesprekken.

De groei van het bedrijf trekt aan na een zeer trage start in de eerste maanden, en we verwachten dat deze trend zich in de rest van 2019 zal voortzetten. speelde een rol bij het uitstellen van sommige e-commerce-investeringen. Deze factor lijkt tijdens Q2 te zijn afgenomen. Een interne factor is dat Icecat zich richtte op het verbeteren van de winstgevendheid van al haar activiteiten, waaronder het mogelijk maken van recente acquisities om EBT-positief te worden. De focus is nu volledig overgegaan op het versnellen van de organische groei van maandelijkse (recurrente) inkomsten tot 10-20%. In februari werd de overname van recensies-aggregator Testseek gerealiseerd. De impact op de jaarcijfers van Icecat is fractioneel. Recensies zijn een strategisch content-item in services voor belangrijke wereldwijde klanten zoals Intel, HP en Microsoft.

Klik op onderstaande link voor het volledige bericht.
Persbericht 29 juli 2019

Icecat Interim report 1st half year 2019