BELEGGERS NPEX-EFFECTENBEURS SCHRIJVEN RAZENDSNEL IN

Zwaag, 1 juli 2019 – Beleggers van de NPEX-effectenbeurs hebben binnen drie dagen €1,5 miljoen geïnvesteerd in de uitgifte van obligaties van RR Mechatronics, de medisch technologie specialist in de ontwikkeling van instrumenten voor bloeddiagnostiek voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische bedrijven.

De 8% achtergestelde obligatielening met een looptijd van 5 jaar werd afgelopen vrijdag opengesteld op de NPEX-effectenbeurs, maar werd vandaag compleet volgetekend.

De onderneming uit het Noord-Hollandse Zwaag wil met de opbrengst van €1,5 miljoen de ontwikkeling van de medische technologie op het gebied van In-Vitro diagnostiek in het segment hematologie (bloed) versnellen.

Het is de tweede keer dat het bedrijf een succesvol beroep doet op de NPEX-effectenbeurs. In november 2018 reageerden beleggers enthousiast op een eerdere emissie van RR Mechatronics. In recordtijd werd toen €3,5 miljoen opgehaald via de NPEX-effectenbeurs.

Mark van der Plas, CEO van NPEX-effectenbeurs, feliciteert RR Mechatronics, met het succes.
,,Het is opnieuw een bewijs van de stevige plaatsingskracht van de NPEX-effectenbeurs. Vorige week omarmden de beleggers de obligatielening van gasproducent HyGear en nu blijkt opnieuw dat ons beleggersnetwerk sterk is. Voor de bedrijven betekent dit dat ze volop kunnen doorgaan met hun groeistrategie en beleggers maken een aantrekkelijk rendement op hun investering.”

Ook CEO van RR Mechatronics, Jan Buis, is blij verrast.
,,Dankzij de versterking van onze financiële slagkracht kunnen we onze strategie voor de komende jaren uitvoeren”, aldus Jan Buis.

RR Mechatronics zag het afgelopen jaar de omzet met ruim 10% toenemen en ook de winstgevendheid steeg, ondanks de aangekondigde op groei gerichte investeringen in product development. Sinds de focus op hematologie vanaf 2014 is de onderneming verdubbeld in omzet.

RR Mechatronics heeft dankzij de in het bedrijf ontwikkelde technologie de ‘gouden standaard’ in handen als het gaat om meten van bloedbezinking in de serie van Starrsed instrumenten. De ICSH (International Council for Standardization in Haematology) bepaalt deze ‘gouden standaard’. Over de gehele wereld worden de instrumenten van RR Mechatronics gebruikt in grote en kleine laboratoria van onder meer ziekenhuizen voor de meting van bloedbezinking.