Beleggers omarmen massaal innovatieve obligatielening gasproducent

Arnhem, 26 juni 2019 – Beleggers op de NPEX-effectenbeurs hebben – na de openstelling een week geleden – de uitgifte van een innovatieve obligatielening met warrants van gasproducent HyGear volledig omarmd. De zesjarige obligatielening van €5 miljoen met een jaarlijkse rente van 8% was al na acht dagen volgetekend door beleggers.

Het was de vierde maal dat HyGear, innovator op het gebied van compacte productie-installaties voor industriële gassen zoals waterstof, een succesvol beroep deed op het snel groeiende beleggersnetwerk van NPEX. In totaal heeft HyGear nu €15 miljoen via NPEX opgehaald. Het was voor de allereerste keer dat er bij de uitgifte van obligaties ook warrants via NPEX werden uitgegeven.

De warrants, met een aandelenkoers van €19,50, expireren na 2,5 jaar. In de tussentijd zijn de warrants uitoefenbaar en verhandelbaar op het handelsplatform van NPEX. Dit maakt het potentiële rendement van de investering aanmerkelijk hoger dan de uitgiftekoers.

HyGear, de merknaam van het in Arnhem gevestigde Green Vision Holding B.V., is één van de vele voorbeelden van bedrijven die succesvol de financiering van hun groei via NPEX-effectenbeurs hebben laten lopen.

Naast HyGear gaat het om tientallen andere Nederlandse groeibedrijven, zoals De Vegetarische Slager, Xillio, Quest, CTouch, Bouman Industries, RR Mechatronics, Innr Lighting, Slim Opgewekt etc. Het Veghelse Ecovat en Felloo uit Almelo zijn de laatste groeibedrijven die respectievelijk certificaten van aandelen en obligaties uitgaven.

Volgens CCO van NPEX, Alan van Griethuysen, past de groei-onderneming HyGear uitstekend bij de NPEX-effectenbeurs. HyGear trok bestaande investeerders, maar ook veel nieuwe beleggers aan met de laatste obligatielening.

,,Voor beleggers is er een aantrekkelijk rendement en met de warrants profiteren ze ook van het toekomstig succes van de onderneming. Het is duidelijk dat dergelijke proposities van een innovatief bedrijf als HyGear zeer worden gewaardeerd en ondersteund”, aldus Van Griethuysen.

Marinus van Driel, CEO van HyGear, past de succesvolle uitgifte van obligaties in de beoogde groei van de onderneming in de komende 5 jaar. ,,We zijn verheugd dat het groeiend aantal beleggers van NPEX onze plannen willen ondersteunen”, aldus Van Driel.

Over HyGear
HyGear ontstond in 2002. Oprichter en huidig CEO en aandeelhouder Marinus van Driel zag waterstof als een belangrijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Belemmering voor een doorbraak van waterstof als brandstof was dat het gas zich moeilijk laat vervoeren en dat het op relatief weinig plaatsten werd geproduceerd.

Met de compacte gasinstallatie heeft HyGear daarop een antwoord gevonden. Gaandeweg bleek echter dat er vooral industriële vraag was naar deze installaties, voor overigens niet alleen waterstof maar ook andere industriële gassen zoals stikstof en zuurstof.