11 maart 2019 – ZAANSTAD – Hout – en bouwmaterialenleverancier TABS Holland rondde onlangs de bouw af van de grootste zonne-energie installatie van de Zaanstreek, op het eigen terrein aan de Symon Spiersweg in Zaandam.

De installatie bestaat uit bijna 9.000 zonnepanelen, aangebracht op de loodsen, met een oppervlakte van 17.656 vierkante meter. De installatie kan voor circa achthonderd huishoudens schone elektriciteit opwekken, waardoor de CO2-uitstoot jaarlijks met 1,6 miljoen kilo afneemt.

TABS-Holland

Zichtbare prestaties

Op 7 maart verrichtte de burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming, de opening door een beeldscherm te activeren in de hal van het hoofdkantoor van TABS Holland, waarop alle prestaties van de installatie sindsdien zichtbaar zijn. TABS Holland ziet het project als een mooie toevoeging aan de voorbeeldrol van het bedrijf in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo stimuleert TABS Holland actief het gebruik van houtproducten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is zij voor al haar vestigingen FSC – en PEFC-gecertificeerd. TABS Holland schat in ‘slechts’ 60 procent van de zonne-energie zelf te gebruiken. De rest wordt teruggeleverd aan het net, maar er wordt ook gedacht aan andere bestemmingen., waaronder een Zaans collectief, waardoor een significant aantal Zaanse huishoudens van stroom kan worden voorzien. TABS Holland kan subsidie krijgen voor de uitrol van het opwekken van zonne-energie naar andere TABS Holland-locaties. De haalbaarheid hiervan wordt per locatie bekeken.

Over TABS Holland

TABS Holland is leverancier van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de vestigingen van PontMeyer (48 stuks) en Koninklijke Jongeneel (43 stuks). Ook de importeurs/ groothandels Heuvelman Hout (twee vestigingen) , RET Bouwproducten, Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex (vier vestigingen) behoren tot de groep.