RR Mechatronics naar NPEX-effectenbeurs met 8% obligatielening 

 

  • RR Mechatronics geeft voor maximaal €3,5 miljoen obligaties uit;
  • 8% rente op achtergestelde obligatielening van 5 jaar;
  • Medische technologie: In-Vitro Diagnostiek in het segment hematologie (bloed);
  • Stijgende vraag naar apparatuur van RR Mechatronics uit bestaande en opkomende markten;
  • Opbrengst uitgifte obligaties wordt gebruikt om groei te financieren.

Zwaag, 20 november 2018 – RR Mechatronics, medisch-technologisch specialist in de ontwikkeling van instrumenten voor bloeddiagnostiek voor ziekenhuizen, laboratoria en farmaceutische bedrijven, geeft obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs.
Beleggers kunnen inschrijven op een 5-jarige achtergestelde lening met een maximum van €3,5 miljoen en ontvangen jaarlijks 8% rente.

Met de opbrengst kan het bedrijf, gevestigd in het Noord-Hollandse Zwaag, de snelle groei in de komende jaren faciliteren. De vraag naar de diagnostische meet- en analyseapparatuur van bloed zal naar verwachting de komende jaren sterk gaan groeien.

RR Mechatronics heeft dankzij de in het bedrijf ontwikkelde technologie van de ICSH (International Council for Standardization in Haematology)  de ‘gouden standaard’ in handen als het gaat om meten van bloedbezinking in de serie van Starrsed instrumenten. Over de gehele wereld worden deze instrumenten gebruikt in grote en kleine laboratoria van onder meer ziekenhuizen voor de meting van bloedbezinking.

Winstgevend
De winstgevende onderneming, waar inmiddels 80 mensen werken, heeft bovendien een vooraanstaande positie opgebouwd bij de noodzakelijke meting en monitoring van het bloed van mensen die lijden aan de Sikkelcelziekte met behulp van de Lorrca.

Wereldwijd ondervinden miljoenen patiënten, met name uit Afrika, Zuid- en Midden-Amerika, India en Saudi-Arabië, de gevolgen van deze ernstige bloedziekte. Dankzij de technologie van de Lorrca kunnen artsen het bloed van sikkelcel-patiënten monitoren. Hierdoor kunnen artsen voortaan betere behandelingen geven, waardoor patiënten minder pijnaanvallen meemaken en de levensverwachting toeneemt.

Volgen Jan Buis, sinds 2014 CEO van RR Mechatronics, kan door een succesvolle uitgifte van obligaties het vermogen worden versterkt om de verwachte groeispurt in de komende jaren te financieren. ,,Met onze innovatieve technologie en de vraag die er wereldwijd is naar onze instrumenten verwacht ik dat het bedrijf de sterke groei kan doorzetten”, aldus Buis.

RR Mechatronics is winstgevend. De omzet van het bedrijf komt in 2018 naar verwachting uit op €12 mln.