Free float Icecat-aandelen neemt toe tot 7%

Amsterdam, 29 oktober 2018 – De bestaande aandeelhouders van Icecat N.V., de aan NPEX genoteerde mondiale uitgever van productgegevens voor de ecommercemarkt, hebben vandaag de exit van Snijders Invest B.V. als minderheidsaandeelhouder gerealiseerd. De 6,7% gewone aandelen Icecat die nog eigendom waren van Snijders Invest, het bedrijf van medeoprichter en voormalig CCO Erik Snijders, zijn overgenomen door de andere Icecat-aandeelhouders: iMerge BV, E-nvest BV, Stichting Administratie-Kantoor (STAK) Icecat, en SA Rocks OÜ, de gezamenlijke Estlandse holding van medeoprichters Olena Velychko (editor-in-chief) en Sergii Shvets (CTO).

Free float 6,6%
Als onderdeel van de exit worden 247.197 aandelen van Snijders Invest geleverd aan STAK Icecat in ruil voor een gelijk aantal certificaten van aandelen, die vervolgens worden genoteerd aan NPEX ten behoeve van Snijders Invest. Dit resulteert in een toename van de free float van 4,2% tot 6,6%.

Om marktprijsrisico’s bij NPEX te beperken, stemt Snijders Invest in met een anti-dump-clausule, een gedeeltelijke lock-up, die haar verbiedt deel te nemen aan transacties onder de laatste marktprijs, en die het aantal verkoopaanbiedingen dat zij tijdens een handelssessie kan plaatsen beperkt.

“De deal weerspiegelt het vertrouwen dat bestaande aandeelhouders en management hebben in de snelgroeiende Icecat-business door de meeste aangeboden aandelen te absorberen,” aldus CEO Martijn Hoogeveen, “terwijl tegelijkertijd een gecontroleerde uitbreiding van de free float bij NPEX plaatsvindt om zo de belangen van beleggers zo veel mogelijk te beschermen.”

De laatste marktprijs voor certificaten Icecat bij NPEX is € 10,46 per 26 oktober 2018, 4,6% boven de introductieprijs. De laagste prijs in 2018: € 7,00. De hoogste prijs in 2018: € 10,49.

Erik Snijders
“Erik Snijders heeft een doorslaggevende rol gespeeld in het commercieel ontwikkelen van met name de Open Icecat-diensten aan fabrikanten,” aldus Martijn Hoogeveen. Erik Snijders, voegt hieraan toe: “Ik ben dankbaar mijn bijdrage te hebben mogen leveren aan het opzetten en uitbouwen van een uniek business model. Het was een zeer leerzame en succesvolle periode. Na 13 jaar ben ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

Cap table
SA Rocks houdt na de transactie 10,3% van de gewone aandelen aan omdat zij nu tevens de Icecat-aandelen van haar twee aandeelhouders consolideert. De participaties van E-nvest, eigendom van managing director Emre Tan, en Icecat-initiatiefnemer iMerge, indirect eigendom van CEO Martijn Hoogeveen, namen respectievelijk toe tot 3,5% en 79,6%.Over Icecat NV

Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Ebay, Rakuten, Wehkamp, BOL en zo’n 300 merken, waaronder Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, L’Oréal en Akzo Nobel.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Syndy B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit en de uitgifte van de ICURY cryptomunt van Icecat. Hatch levert slimme “Koop Nu”-knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop en Syndy zijn specialisten in e-commerce-integraties en Product Information Management (PIM)-oplossingen in respectievelijk de IT- en supermarktbranche.

STAK Icecat beheert de aandelen die zijn omgezet in certificaten zoals genoteerd op NPEX.

Meer informatie:

– ICURY: icury.com
– Achtergronden: iceclog.com
– Icecats database: Icecat.com