Voor de komende jaren heeft Informed Consulting ambitieuze plannen uitgestippeld. In 2020 wil het IT-consultancy- en softwarebedrijf uit Woerden een omzet genereren van bijna €9 miljoen.

Informed Consulting bestaat inmiddels elf jaar en ziet de vraag vanuit opdrachtgevers de laatste jaren flink toenemen. Het adviesbureau is gespecialiseerd in enterprise content management (ECM), een markt die vandaag de dag aan het exploderen is, vooral gezien het toenemende belang van data.

De stijgende vraag is bijna niet bij te benen, geeft Jeroen Jansen, CEO van Informed Consulting, aan: “We moeten nu te vaak nee zeggen tegen bedrijven. Iedereen wil tegenwoordig op elk moment over alle informatie kunnen beschikken. Daarom ligt voor Informed de weg open om te groeien in de markt van enterprise content management.” Het consultancybureau bedient vooral klanten in de sectoren farma, overheid, engineering en luchtvaart.

Enterprise content management behelst het veilig opslaan van bedrijfsdocumentatie op zo’n manier dat medewerkers informatie beter kunnen vinden en gebruiken. Dit vergroot de efficiency en stimuleert samenwerking, wat onder de streep weer ten goede komt aan de bedrijfsvoering en dienstverlening. Naast de opkomst van ECM-oplossingen – en in de slipstream daarvan implementatiediensten – zorgen toegenomen veiligheidseisen, zoals opgelegd door de Algemene Verordening Gegevensbescherming, voor een stijgende vraag naar de technische kant van ECM-diensten. Bij het ondersteunen van zijn opdrachtgevers is Informed een vaste partner van OpenText, de Canadese softwareproducent van Documentum, en van Microsoft voor Office 365.

Om zijn groei-ambities te ondersteunen, heeft Informed Consulting een vijfjarige obligatielening uitgegeven, die zo’n €2 miljoen aan financiering zal moeten gaan opbrengen. Het geld zal onder meer gebruikt worden om consultants te ondersteunen (training, kwaliteitscertificering), ter versterking van sales en marketing en voor productontwikkeling. Ook wordt geïnvesteerd in de eigen Young Professionals Academy, die young professionals een intensief trainingsprogramma laat volgen om experts te worden in het ECM-vakgebied.

Bron: Consultancy.nl