• Consultancy- en softwarebedrijf Informed IT Holding B.V. geeft obligaties uit;
  • 5-jarige obligatielening tegen 8% rente via NPEX met maximum van €2 miljoen;
  • Ten behoeve van financiering opleiding consultants, versterking sales en marketing en kwaliteitscertificering consultants voor stevige groeimarkt Enterprise Content Management;

Informed consulting

Informed Consulting, het consultancy- en softwarebedrijf uit Woerden, geeft via NPEX, het platform in Nederland voor groeifinanciering, een 5-jarige obligatielening uit met een maximum van €2 miljoen. Met deze extra financiële impuls is het mogelijk om Informed Consulting een groeispurt te laten maken, waardoor de omzet van het bedrijf in 2020 naar verwachting stijgt naar bijna €9 miljoen.

De onderneming, gespecialiseerd in Enterprise Content Management, bestaat inmiddels 11 jaar en ziet de ECM-markt fors groeien. Enterprise Content Management behelst het veilig opslaan van bedrijfsdocumentatie op zo’n manier dat deze voor medewerkers vindbaar en werkbaar blijft. De toegenomen governance-eisen op dit terrein, zoals AVG, vragen om extra IT-inspanningen, waarvoor toegesneden kennis noodzakelijk is.

Informed is een vaste partner van OpenText, de Canadese softwareproducent van Documentum, en van Microsoft voor Office 365. De software- en IT-specialist heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld in de sectoren pharma, overheid en engineering, waaronder de luchtvaart.

Met de opbrengst van de obligatielening financiert Informed onder meer de eigen Young Professional Academy, waardoor het bedrijf de komende jaren verzekerd is van kwalitatief hoogwaardig opgeleide consultants. Daarnaast wil het bedrijf het productaanbod vergroten, extra inspanningen ontplooien op het gebied van sales- en marketing en verdere certificering van de huidige consultants mogelijk maken.

,,We moeten nu te vaak nee zeggen tegen bedrijven”, concludeert oprichter en CEO Jeroen Jansen van Informed. ,,Iedereen wil tegenwoordig op elk moment over alle informatie kunnen beschikken. Daarom ligt voor Informed de weg open om te groeien in de markt van Enterprise Content Management.”

Om tegemoet te komen aan de sterk toegenomen vraag naar IT-oplossingen voor het opslaan van documenten, die overal en op elk tijdstip kunnen worden opgevraagd, heeft de Informed-directie de groeistrategie uitgezet.

Met ingang van 4 juli kunnen beleggers inschrijven op de obligatielening via het NPEX-platform. De 8%-rente wordt maandelijks uitbetaald aan de obligatiehouders.