01-05-2018 – De Nederlandse persenbouwer DG Press heeft, via de Amerikaanse distributeur Contiweb, de eerste Thallo rotatie offsetpers in Amerika verkocht. De koper is Lithotype Company, een verpakkingsdrukker die gespecialiseerd is in bedrukte barrièrematerialen op de rol en stazakken.

Lithotype-directeur Bob Shoreen: ‘Kleinere voorraden en hogere grafische eisen, in combinatie met kortere levertijden worden steeds meer de norm in de markten die wij bedienen. Met de Thallo kunnen we onze klanten voorzien van uitzonderlijke hoge drukkwaliteit, in combinatie met supersnelle orderwissels dankzij een sleeve-gebaseerd offset rotatiesysteem.
De Thallo maakt het nu mogelijk voor ons om jobs in een paar minuten klaar te zetten, en de vele afvalreducerende eigenschappen van het systeem maken het een ongeëvenaarde oplossing voor zowel kleine als grote oplages verpakkingsdrukwerk.’

De nieuwe pers is uitgerust met ElektronenStraaldroging. Daardoor is de uitstoot van vluchtige organische stoffen vrijwel nul, claimt het bedrijf.