Nederlandse producent van ‘compacte’ gasinstallaties versnelt

ARNHEM – HYGEAR versnelt verder met een 6,5 procent obligatielening via NPEX, het platform voor groeifinanciering. HYGEAR is innovator op het gebied van compacte productie-installaties voor industriële gassen zoals waterstof. In totaal beoogt HyGear, de merknaam van het in Arnhem gevestigde Green Vision Holding B.V., afgerond € 4,9 miljoen op te halen via NPEX

De obligaties van € 1000,- per stuk hebben een looptijd van zes jaar. Beleggers kunnen vanaf 29 maart 2018 inschrijven op de HyGear-obligaties. De intekening sluit zodra de obligatie is voltekend.
HyGear dat in de markt bekend is door de ontwikkeling van compacte installaties voor de productie en terugwinning van industriële gassen, waaronder waterstof, gebruikt het extra werkkapitaal om de ingezette strategie verder uit te rollen.

Vorig jaar verlegde het bedrijf de focus van louter eenmalige verkoop van de installaties naar een zogenaamde ‘GaaS-oplossing’ (Gas as a Service), waarbij klanten een abonnement op de gasvoorziening van HyGear nemen.Financieringsbehoefte Deze winstgevende strategie ligt volledig op koers en versnelt boven verwachting.

Financieringsbehoefte

Dit maakt dat HyGear de komende anderhalf jaar een financieringsbehoefte heeft die deels uit eigen vermogen wordt gefinancierd en deels met hulp van de beleggers op het NPEX-platform.
Sinds de oprichting in 2002 is het Arnhemse bedrijf HyGear uitgegroeid tot een onderneming met ruim 65 vaste werknemers en een eigen vestiging in Singapore.

“We verkopen onze installaties wereldwijd maar zien vooral groei in ons nieuwe product Gas as a Service. Daarmee nemen wij het beheer en onderhoud van de installatie volledig over en betaalt de klant per afgenomen hoeveelheid gas. Dit abonnementsmodel is zeer interessant, maar vergt meer werkkapitaal. Daarom dat we de beleggers van NPEX weer vragen mee te doen,” legt Van Driel uit.