Amsterdam, 5 maart 2018 – Icecat, genoteerd aan NPEX, neemt een meerderheidsbelang van 92% in Syndy, online platform voor productinformatie-uitwisseling tussen fabrikanten en retailers in met name de markt voor Fast Moving Consumer Goods (FMCG), supermarkten. Binnen de FMCG-keten heeft Syndy een snelgroeiend netwerk opgebouwd van toonaangevende merken en retailers. De samenwerking tussen Syndy en Icecat zorgt ervoor dat bedrijven toegang krijgen tot één geïntegreerde oplossing voor de creatie en uitwisseling van productcontent.

“De synergie op het gebied van onze ambities, gedeelde klanten en marktervaring heeft ons bij elkaar gebracht. Met name het wereldwijde bereik van Icecat maakt het de perfecte partner voor verdere groei,” aldus oprichter Pieter van Herpen. “Het bundelen van onze krachten gaat nieuwe kansen creëren voor bedrijven die hun E‐commerce-activiteiten willen verbeteren”.

“Door het platform van Syndy te koppelen met Icecats contentnetwerk krijgen fabrikanten nog meer mogelijkheden om productinformatie te delen met al hun retailers”, zo laat Icecat CEO Martijn Hoogeveen weten. “En het vergroot het ecosysteem voor de ICURY, de munt die we aan het uitgeven zijn.”

Syndy zal als zelfstandig bedrijf blijven opereren en oprichters Pieter van Herpen (CEO) en Rogier Pennink (CTO) blijven aan als bestuurders en aandeelhouders.

Icecat zal de financiële resultaten van Syndy pas vanaf 2018 consolideren in haar boeken. Een klein deel van de transactie bestaat uit het leveren van 54.485 certificaten van aandelen in Icecat tegen uitgiftekoers aan verkopende partijen, inclusief een putoptie. Hiervoor worden geen nieuwe certificaten uitgegeven.  iMerge B.V. voert namens Icecat deze transacties uit via het MKB-handelsplatform NPEX.

Over Syndy B.V.
Syndy (voorheen Syndicate Plus B.V.) is een online platform voor fabrikanten om productinformatie uit te wisselen met retailers. Wegens het groeiende belang van E‐commerce zoeken fabrikanten naar mogelijkheden om productinformatie snel aan te leveren bij retailers, die deze nodig hebben om producten online te verkopen. Duizenden bedrijven in Europa en sinds kort Azië maken al gebruik van Syndy, waaronder Friesland Campina en Philips Lighting. Syndy’s doel is het bouwen van de meest populaire data-exchange voor fabrikanten en retailers.

Over Icecat N.V.
Icecat, genoteerd aan de NPEX‐beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van met name de E‐commercemarkt. Icecat werkt mondiaal voor tienduizenden webshops zoals Amazon, Wehkamp, BOL en zo’n 300 merken, waaronder Philips, Akzo Nobel, TomTom, HP, DELL, Lego en L’Oréal.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia) en de participatie Hatch B.V. Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer‐capaciteit. Hatch (voorheen Iceleads BV) levert slimme “Koop Nu”‐knoppen die ervoor zorgen dat de websites van fabrikanten meetbare verkopen genereren via hun online resellers. Iceshop BV is specialist in e‐commerce-integraties en Product Information Management (PIM)‐oplossingen. Icecat heeft recent een eigen cryptomunt, ICURY, gelanceerd.