8 januari 2018 – “In de eerste plaats de beste wensen voor 2018 en dank voor het gestelde vertrouwen in ons bedrijf. We hebben een druk maar succesvol jaar achter de rug met de plaatsing van obligaties en certificaten van aandelen op NPEX. Hierdoor konden we belangrijke stappen maken in de uitvoering van ons business plan en daarmee onszelf beter positioneren voor de toekomst

In het vierde kwartaal stond de laatste fase van de verhuizing op het programma. Nadat we eerder de kantoren en laboratoria al hadden verplaatst was het nu tijd voor de assemblage. Deze hadden we nog even voortgezet op het oude terrein omdat we een aantal verschepingen op de agenda hadden staan en niet het risico wilden nemen dat deze zouden vertragen. Het goede nieuws is dat we hierin geslaagd zijn. Voor de kerst werden de geplande verschepingen naar Letland, Colombia en Singapore afgerond en konden we de assemblage verplaatsen naar het nieuwe pand.

Aan de commerciële kant hebben we ook weer vooruitgang geboekt. We hebben onze waterstoflocatie in Arnhem in gebruik genomen, waardoor we vanaf dit kwartaal flessen en trailers kunnen vullen voor derden en onszelf om hiermee onze eigen on-site klanten in Europa van back-up te voorzien. Inmiddels zijn we begonnen met de levering aan een aantal klanten via Rijngas, die de kleinschalige distributie voor haar rekening gaat nemen. Daarnaast werden nog enkele kleinere contracten gesloten, onder andere voor onze waterstofrecycling technologie, Hy.REC pure. Het meest belangrijke succes kwam in december met het tekenen van een nieuw “Pay per Use” contract voor een mondiale speler in de metaalindustrie. Met deze contracten gaan we met een goed gevulde orderportefeuille het nieuwe jaar in.

Op de valreep van het jaar hebben we tenslotte nog ons “Employee Incentive Plan” geïmplementeerd (EIP). Sinds langere tijd zijn we op zoek naar een methode om medewerkers mee te laten profiteren van de groei van de onderneming en ze voor langere tijd aan ons te binden. Sinds de plaatsing van Certificaten van Aandelen op NPEX, hebben we de mogelijkheid uitgewerkt in een optieplan. Hierbij worden aan medewerkers opties op certificaten toegekend die in vier jaar tijd uitoefenbaar worden. Indien een medewerker de optie uitoefent ontvangt hij certificaten die verhandelbaar zijn op NPEX. De onderliggende certificaten zijn afkomstig van de bestaande grootaandeelhouders waardoor er geen verwatering zal plaatsvinden. Wel neemt hierdoor na verloop van tijd het percentage verhandelbare aandelen op het NPEX platform toe, maar dit zien we als een positief aspect van het programma omdat dat ten goede komt aan de liquiditeit. Voor het programma zijn 75.000 certificaten gereserveerd die in de loop van de komende 8 jaar zullen vrijvallen.

In april verwachten we onze jaarcijfers te publiceren. Rond die tijd zullen we bij HyGear een jaarlijkse beleggersbijeenkomst organiseren, waarin we deze cijfers en onze plannen voor 2018 toe kunnen lichten.