07-12-2017 – Producent in tijdelijke buitenreclame Image Building Holding B.V., bekend van de populaire Trotter-zuilen in het Nederlandse straatbeeld, geeft via het platform voor groeifinanciering NPEX een obligatielening uit van €2,5 miljoen.

Beleggers kunnen vanaf vandaag inschrijven op deze achtergestelde obligatielening met een jaarlijkse rente van 7%, af te lossen na vijf jaar.

De opbrengst wordt door de Haagse onderneming gebruikt om de snelle groei van Trotter in Nederland en in andere Europese landen (zoals Groot-Brittannië en België) te faciliteren. Daarnaast wordt het kapitaal ingezet om de NPEX-obligatielening van €680.000 van dochter Trotter International Holding B.V. af te lossen en om onder andere het werkkapitaal van de onderneming te versterken.

Trotter heeft de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt dankzij de NPEX-financiering in 2013 en een succesvol uitgevoerde strategie. De mobiele Trotter-zuilen worden door gemeenten, bedrijfsleven, reclamewereld, organisatoren van evenementen en culturele instellingen gebruikt als communicatiemiddel in de publieke ruimte.

Daarnaast is Image Building specialist in tijdelijke bekleding van gebouwen met opvallende reclames. Verder innoveert het bedrijf volop met onder meer grote Trotter-LED-schermen in de buitenruimte.

,,Image Building heeft de afgelopen jaren een sterke groei laten zien”, zegt Michaël Truijen, die samen met oprichter Stephan Molenaar de directie voert over het bedrijf. De onderneming heeft behalve een vestiging in Den Haag er ook een in Valkenburg (ZH) en telt inmiddels 34 medewerkers. Het bedrijf heeft een EBITDA van ruim één miljoen euro bij een jaarlijkse omzet van 4,2 miljoen.

Het is de tweede keer dat de Haagse onderneming obligaties uitgeeft via NPEX. In 2013 werd er voor €680.000 succesvol een obligatielening uitgegeven, eveneens met een rente van 7%.

,,Ik zie het als een blijk van vertrouwen dat veel obligatiehouders afgelopen jaar hebben aangegeven graag obligatiehouder van ons bedrijf te willen blijven. Ik verwacht dan ook dat zij weer mee zullen doen met deze nieuwe uitgifte”, aldus Truijen. ,, We vinden het ook heel bijzonder dat we dankzij NPEX konden groeien en dat we nu voor de volgende groeifase opnieuw via NPEX groeifinanciering kunnen krijgen.”

NPEX-directeur Adriaan Hendrikse ziet in het succes van Image Building Holding het bewijs dat NPEX een belangrijke rol speelt in de groei. ,,Het is prachtig om te zien dat met de hulp van NPEX dit bedrijf nog verder kan gaan groeien.”