23  juni 2017 – NPEX, het platform voor groeifinanciering heeft in een recordtijd € 5 miljoen opgehaald. Het is een nieuw bewijs dat NPEX voor ondernemers een belangrijk middel is om groei te financieren buiten traditionele financieringsbronnen om.

De vijf miljoen werd volgemaakt doordat na 1 dag de certificaten van aandelen HyGear Holding waren volschreven.

Marinus van Driel, CEO van HyGear, Arnhemse producent van industriële procesgassen, zag de certificaten van aandelen na 1 dag volschreven worden.  “We zijn enorm vereerd met de belangstelling van de belegger voor HyGear. Nadat we in februari al een obligatielening hadden uitgegeven, hebben we dit keer certificaten van aandelen uitgegeven. Het is prachtig dat we weer in zo’n korte tijd vollopen zodat we onze groeistrategie kunnen voortzetten. De wijze waarop NPEX ons begeleid en klaar maakt voor de beursgang schept vertrouwen bij beleggers.

NPEX-directeur Alan van Griethuysen is verheugd over het snelle succes van HyGear en BOB Autowas: “NPEX als groeiplatform is merkbaar aan het versnellen. Ondernemers zien het succes en melden zich daarom voor een financieringsronde. Anderzijds hebben beleggers steeds meer vertrouwen in de aanpak van NPEX. Door een gestandaardiseerd mini-due diligence dat uitmondt in een transparant prospectus weten beleggers precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. Dat schept vertrouwen en dat zien we terug in de mate waarin mensen instappen.

BOB Autowas

Het vollopen van HyGear was de tweede succesvolle propositie van NPEX in zeer korte tijd. Eerder deze week werd bekend dat de 7% BOB Autowas B.V. obligatielening was volschreven.

Voor de betrokken ondernemers is de dynamiek die de notering bij NPEX oproept zeer positief. Mark de Graaf, CEO van BOB Autowas: “Niet alleen heb ik dankzij NPEX de middelen om mijn groeistrategie uit te voeren, maar de positieve spin-off voor mijn onderneming is van bijna even grote waarde. Zo heb ik aandacht gekregen voor de duurzame wijze waarop ik onze wasstraten exploiteer, en verschillende proposities ontvangen om onze groeistrategie te realiseren. Verder is nu alom bekend dat bij ons bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen.”

Een nieuwe notering aan het groeiplatform van NPEX volgt zeer binnenkort.