20 februari 2017 – In het ‘Spotlight’-katern van het FD wordt CEO Marinus van Driel, HyGear, uitgelicht. HyGear trekt via obligatie-uitgifte bij NPEX vers kapitaal aan om de onstuimige groei te financieren.

marinus van driel

Het gaat hard met HyGear, de Nederlandse producent van waterstofmachines. Het bedrijf van oprichter en bestuursvoorzitter Marinus van Driel heeft € 2,5 mln aan obligaties verkocht. Dat geld moet helpen de onstuimige groei te financieren. Van Driel heeft luxeproblemen: het bedrijf staat op het punt te verhuizen naar een nieuw kantoor. Maar eigenlijk komt HyGear daar nu al ruimte tekort, zo gaf hij vorige week besmuikt toe tegen Npex.nl.

Het Arnhemse HyGear, dat genoteerd staat aan de NPEX-beurs voor mkb-bedrijven, is zo’n 15 jaar oud. Van Driel zag vanuit de VS hoe brandstofcellen voor auto’s populairder werden, maar constateerde tegelijkertijd dat het vervoer van waterstof onrendabel was, want duur en gevaarlijk. Hij begon samen met een klein team HyGear, dat nu winstgevend is en naar eigen zeggen een volle orderportefeuille heeft voor 2018.

Ingenieur en bouwkundige Van Driel heeft grote plannen met het bedrijf. Hij kijkt verlekkerd naar de miljarden die de autosector de komende jaren in de ontwikkeling van waterstof steekt. Daarvan gaat hopelijk een deel naar zijn bedrijf. Zo verkoopt HyGear sinds kort niet alleen waterstofinstallaties, maar biedt het gas ook in abonnementsvorm aan.

Bron: FD