NPEX-BELEGGERS ENTHOUSIAST OVER GROEIKANSEN GASPRODUCENT

20 februari 2017– NPEX-beleggers hebben in recordtempo ingeschreven op de obligatielening van HYGEAR, innovator op het gebied van compacte productie-installaties voor industriële gassen zoals waterstof.

HyGear

De obligatielening van bijna € 2,5 miljoen met een rente van 7% en een looptijd van zes jaar is inmiddels volgestort. Binnenkort worden de HyGear-obligaties verhandeld op het platform van NPEX, De MKB-Beurs van Nederland. Met de opbrengst kan HyGear, een merknaam van het in Arnhem gevestigde Green Vision Holding B.V., de voorgenomen groeiplannen faciliteren.

CEO Marinus van Driel is verheugd over de belangstelling van de beleggers in de HyGear-obligaties. “We hebben laten zien dat HyGear een mooi winstgevend bedrijf is. Ons orderboek is groter dan ooit. Zoals het er nu voorstaat kunnen we onze plannen tot 2018 uitvoeren” aldus Van Driel.

HyGear dat in de markt bekend is door de ontwikkeling van compacte installaties voor de productie van industriële gassen, waaronder waterstof, gebruikt het extra werkkapitaal om de focus te verleggen. Van louter eenmalige verkoop van de installaties volgt HyGear nu de beweging in de markt waarbij steeds meer vraag is naar een zogenaamde ‘GaaS-oplossing’ (Gas as a Service).

HyGear ontstond in 2002. Oprichter en aandeelhouder Van Driel zag waterstof als een belangrijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Belemmering voor een doorbraak van waterstof als brandstof was dat het gas zich moeilijk laat vervoeren en dat het op relatief weinig plaatsten werd geproduceerd. PPM Oost, onderdeel van Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland, is voor 34,6% aandeelhouder van HyGear.

Alan van Griethuysen van NPEX ziet in de geslaagde obligatielening een bevestiging dat succesvolle ondernemingen op het gebied van duurzaamheid gewild zijn bij NPEX-beleggers. “Het gaat ons niet om de snelheid, maar het is goed voor de onderneming HyGear”, aldus Van Griethuysen. “Met PPM Oost, de steun van het Ministerie van Economische Zaken en met deze uitgifte van obligaties wordt HyGear breed gedragen.