15 februari 2017 – Aan de Oude Veerweg op Industriepark Kleefse Waard opende wethouder Anja Haga het nieuwe waterstoftankstation van HyGear​, producent van industriële waterstofgassen. Het waterstoftankstation is een initiatief dat het rijden op waterstof – 100 procent emissieloos – in het openbaar vervoer, het transport en de auto – moet aanmoedigen.

HyGear

Subsidie
Omdat er nog maar weinig voertuigen in Nederland zijn die op waterstof rijden, is het tankstation flink gesubsidieerd door de gemeente Arnhem en de voormalige Stadsregio. Het nu geopende vulpunt is een tijdelijke, in afwachting van een nieuwe met een grotere capaciteit, die als onderdeel van een Europees project moet worden gerealiseerd.

Waterstofbus
In elk geval de waterstofbus van Syntus, die tussen Arnhem en Apeldoorn moet rijden, gaat bij dit station tanken. Ook een aantal dienstwagens, van gemeente Arnhem en Rijkswaterstaat, kan er de tank volgooien.

waterstofbus

Internationaal wordt waterstof gezien als voertuigbrandstof van de toekomst en als alternatief voor stroom uit het stopcontact. Grote bedrijven investeren de komende jaren miljarden in de ontwikkeling ervan.