14 februari 2017 – Het Arnhemse bedrijf HyGear, producent van industriële waterstofgassen op locatie, heeft van het ministerie van Economische Zaken een innovatiekrediet toegekend gekregen van bijna € 2 miljoen.

HyGear-voorman Marinus van Driel maakte dit bekend op de dag dat de industrieel gasproducent via NPEX, de MKB-beurs van Nederland, een zesjarige obligatielening uitgaf om groei en innovatie van het bedrijf mogelijk te maken.

Dankzij het innovatiekrediet van het ministerie en met de opbrengst van de obligatielening zijn wij in staat om onze innovaties succesvol naar de markt te brengen”, aldus-Van Driel.

Minister Kamp (Economische Zaken) feliciteerde Van Driel met zijn toekomstige notering aan het handelsplatform van NPEX. De VVD-bewindsman bezocht de voormalige Caballero fabriek in Voorburg en toonde zich onder de indruk van de HyGear-innovaties op het gebied van compacte gasproductie-installaties.

De introductie van HyGear bij NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, was op de eerste dag dat beleggers konden inschrijven meteen al een groot succes. Beleggers investeerden in de eerste uren na de uitgifte meer dan € 300.000. HyGear betaalt de lening, maximaal € 2,5 miljoen, in zes jaar terug met een rente van 7%.

Voor Kamp is het duidelijk dat MKB-bedrijven zorgen voor veel innovatietalent in de Nederlandse economie. De bewindsman zei verder dat het land “op orde is” na vier jaar kabinet-Rutte. “De stabiliteit van het kabinet draagt hier ook aan bij”, aldus de VVD-bewindsman. “We gaan tot de laatste dag door met doen wat nodig is voor Nederland.”

Vrijdag 15 februari opent HyGear het eerste waterstofpompstation in Arnhem aan de Westervoortsedijk. Topman Van Driel voorziet dat binnen vijf jaar veel auto’s gebruik gaan maken van de waterstoftechniek. “Het is de brandstof voor de toekomst. Je hebt geen lange laadtijden, zoals bij elektrische voertuigen”, aldus Van Driel.