14 februari – Op de dag van de NPEX-introductie van een 7%-obligatielening van het bedrijf HyGear, producent van industriële gassen, feliciteerde minister Henk Kamp (Economische Zaken) ​CEO Marinus van Driel.

 

Minister Kamp en Marinus van Driel, HyGear

Voor topman Van Driel was het bijzonder dat de minister van Economische Zaken hem persoonlijk gelukwenste.

Kamp bezocht de voormalige Caballero-fabriek in Voorburg, waar het Centraal Bureau voor de Statistiek de jaarcijfers bekendmaakte van de economische stand van Nederland.

MKB-bedrijven zorgen voor heel veel innovatietalent in ons land”, concludeerde Kamp.

Kamp zei verder in zijn toespraak dat het land “op orde is” na vier jaar kabinet-Rutte. “De stabiliteit van het kabinet draagt hier ook aan bij”, aldus de VVD-bewindsman, die binnenkort met pensioen gaat. “We gaan tot de laatste dag door met doen wat nodig is voor Nederland.”

Volgens de bewindsman laat de Nederlandse economie weer een gezonde groei zien, zijn de collectieve voorzieningen, zoals het onderwijs, ‘goed voor elkaar’ en de introductie van een investeringsbank Invest.nl (een manier om het innovatieve bedrijfsleven aan financiering te helpen). Met een inleg van € 2,5 miljard door de overheid kan de impuls voor de economie oplopen tot maar liefst  €12,5 miljard.

De introductie van HyGear bij NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, was tijdens de eerste uren van de introductie al succesvol. Het bedrijf uit Arnhem produceert industriële waterstofgassen op locatie en is daarmee uniek in de wereld.  Beleggers investeerden in de eerste uren al meer dan € 100.000 in HyGear. In totaal wil HyGear de beoogde opbrengst van bijna € 2,5 miljoen gebruiken voor verdere groei via de zesjarige obligatielening.