17 januari 2017 – JumboDiset,  leverancier van spellen, speelgoed en puzzels van de merken Jumbo, Diset en King, gaat via Icecat Cloud Service haar productinformatie aanbieden aan al haar Europese partners.

In de speelgoedbranche groeit de vraag naar complete en gestandaardiseerde productinformatie. Deze productinformatie helpt consumenten bij hun aankoopbeslissing en helpt merken en e-tailers de online zichtbaarheid van producten te vergroten, alsmede de conversie te verhogen.

De Icecat Cloud service biedt een Product Information Management (PIM)-oplossing waarmee productinformatie op een efficiënte en centrale manier beheerd kan worden. Het Icecat editor team verwerkt de productinformatie in de PIM, waarna het beschikbaar wordt gesteld voor zowel intern gebruik als voor partners die vervolgens hun eigen website kunnen vullen met productinformatie van JumboDiset.

De standaard die Icecat samen met bol.com en FUN heeft ontwikkeld voor speelgoedmerken  zal ons een grote efficiëntieverbetering opleveren in de aanlevering van productinformatie naar onze Europese partners“,  aldus Stéphanie Smit, COO van JumboDiset.

Icecat is verheugd met de komst van JumboDiset en haar merken. “Momenteel werken wij al samen met meer dan 40 speelgoedmerken. Wij zien dat het datamodel dat wij samen met bol.com en FUN hebben ontwikkeld de marktstandaard is geworden waarvan nu ook JumboDiset voordeel van heeft”, aldus René Rozendal van Icecat.