28 december – Icecat en iMerge hebben overeenstemming bereikt over de overname van webshop-integrator Iceshop door Icecat. Het transactiebedrag is € 3,1 miljoen, welke zal worden voldaan door de levering van 310.000 certificaten van aandelen Icecat aan iMerge via NPEX in overeenstemming met Icecats prospectus van 2 november 2016. 

 

DEZE MEDEDELING VORMT GEEN AANBIEDING VAN EFFECTEN IN DE VERENIGDE STATEN OF IN ENIGE ANDERE JURISDICTIE.

Er worden dus geen extra certificaten van aandelen uitgegeven dan de 1 miljoen zoals in de prospectus beschreven. De transactie zal worden goedgekeurd door de algemene vergadering van aandeelhouders Icecat op 10 januari 2017, aangezien de stemmen al zijn uitgebracht, waarbij de vertegenwoordiger van iMerge zich zal onthouden van stemming vanwege haar belangentegenstelling. De beoogde uitvoering van de overname vindt binnen vier weken plaats na de verwachte notering van Icecat op de NPEX-beurs op 17 februari, waarna Iceshop een 100%-dochter van Icecat zal zijn.

Iceshop is een gespecialiseerde ontwikkelaar van het open source webshopplatform Batavi, levert product information management software, integreert Icecat-productdata in populaire webshopomgevingen zoals Magento en Prestashop, en levert ordermanagement-services. Er is een sterke synergie met Icecat, omdat beide bedrijven diensten leveren aan de e-commerce-markt, en agent zijn van elkaars diensten. Iceshop heeft een omzet van € 630.000 over 2016. Vanaf 2014 is de omzet met 39% gegroeid en de gemiddelde winst-voor-belasting over de afgelopen drie jaar was € 120.000.

Door de integratie van Iceshopdiensten binnen Icecat, kunnen we agressiever inzetten op groei van Iceshopdiensten binnen het wereldwijde netwerk van Icecat-klanten”, aldus Icecat directeur Emre Tan Altinok, die namens Icecat de onderhandelingen heeft gevoerd. “Wanneer we de cijfers van Iceshop kunnen consolideren levert dat direct een extra omzetimpuls op.” Erik Snijders nam namens de minderheidsaandeelhouders van Icecat deel aan de onderhandelingen.

De overname van Iceshop, sluit aan op het in de prospectus beschreven beleid van Icecat om middels synergetische overnames snel door te groeien, waarbij Icecat continu in gesprek is en blijft met mogelijke overnamekandidaten om haar doorgroei strategie handen en voeten te geven.