22 november – Het management en personeel van Icecat heeft voor 11.463 certificaten van aandelen (€ 114.630) ingeschreven tijdens de beursgang van het contentbedrijf via NPEX.

Het management en personeel zijn zich als geen ander bewust van de groeipotentie van Icecat“, aldus CEO Martijn Hoogeveen, “en toont haar vertrouwen in de koers. Het vertrouwen is breed gedragen, aangezien de helft van het personeel op het hoofdkantoor meedoet“. Naar verwachting zullen de werknemerparticipatie en -inschrijvingen in de aanloop naar de sluitingsdatum van 10 februari 2017, 17.00 uur nog verder toenemen.

Icecat, dat op 3 november haar beursgang aankondigde, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever of syndicator van productinformatie ten behoeve van met name de e-commerce-markt. Icecat werkt voor zo’n 50.000 webshops zoals Amazon, Wehkamp, BOL.com en zo’n 300 merken, waaronder Philips, TomTom, HP, DELL en L’Oréal.

Reacties op beursgang
Het nieuws over de beursgang werd door de Nederlandse en buitenlandse financiële pers opgepakt.
Financieel Dagblad schreef onder andere: “Vrijwel niemand kent ze, maar vrijwel iedereen heeft hun diensten wel eens gebruikt“, een goede positionering van Icecat’s Business-to-Business (B2B)-propositie in de e-business markt.

De Telegraaf zegt: “Icecat krijgt notering op NPEX-beurs en geeft aan dat de AFM (Autoriteit Financiële Markten) de prospectus van Icecat heeft goedgekeurd“.

Ook de ‘Financial Time of Italy’ Il Sole 24 Ore, beschrijft de beursgang van Icecat, waarbij 9% van het kapitaal vrij verhandelbaar zal zijn.

Nu.nl benadrukt: “Uitgever productinformatie (Icecat) wil 10 miljoen ophalen op MKB-Beurs“. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om zijn catalogus met productdata uit te breiden.