3 november – Icecat N.V., de mondiale marktleider voor het creëren en verspreiden van productinformatie voor e-commerce, is vanaf heden genoteerd op het handelsplatform NPEX, de MKB-Beurs van Nederland.

Icecat hoopt de komende maanden € 10 miljoen nieuw kapitaal aan te trekken door het uitgeven van maximaal een miljoen aandelen met een nominale waarde van € 10. De  AFM heeft op 2 november het prospectus voor deze beursgang goedgekeurd.

Het Amsterdamse bedrijf wil het extra eigen vermogen onder andere inzetten voor het verder ontwikkelen van digitale productcatalogi voor nieuwe sectoren zoals speelgoed, automotive en gezondheid en beauty. Ook gaat het bedrijf het netwerk van verkoopkantoren uitbreiden.

In 2015 boekte Icecat een omzet van € 5,4 miljoen en een nettowinst van € 0,78 miljoen. In de eerste helft van 2016 laat de omzet opnieuw een forse groei zien evenals het aantal opdrachtgevers.

De snelle groei van e-commerce veroorzaakt een toenemende behoefte aan gestandaardiseerde productinformatie van Icecat. De informatie wordt geleverd in 40 verschillende talen en in 243 landen. Icecat heeft een open platform met bijna zestigduizend gebruikers. Het aantal aangesloten merken is inmiddels wereldwijd de tienduizend gepasseerd. Hierdoor snijdt het bedrijf steeds makkelijker nieuwe toetreders de pas af, waardoor de versnelling zich doorzet.

CEO Martijn Hoogeveen verwacht dat Icecat via de introductie bij NPEX, de MKB-Beurs van Nederland, een groeifonds kan worden. “Onze missie is om de consument bij de aanschaf van zoveel mogelijk producten te helpen een transparante beslissing te nemen. Dat doel komt weer een stap dichterbij.

De uitgever helpt momenteel zo’n driehonderd merken, waaronder Philips, 3M, Sony, Samsung, L’Oréal, P&G, AEG, HP, Tefal, en TomTom met het actueel houden van hun productinformatie. Voor deze merken ondersteunt Icecat het verkoopkanaal, onder de naam Open Icecat.

Icecat levert abonnementen op productinformatie aan tienduizenden webshops, vergelijkingssites, inkoopportalen en andere e-commerce-bedrijven en -apps. Icecat helpt hen met het volledig afdekken van hun online catalogi, zoekfilters en vergelijkers met relevante productinformatie, onder de naam Full Icecat.

Heeft u vragen? Neem contact op via 070 385 15 30 of [email protected].