P E R S B E R I C H T

Zaandam/Rotterdam,  23 juni 2015

PontMeyer aandelen

PontMeyer N.V. is voornemens om 100% van de aandelen van Deli Building Supplies van N.V. Deli Maatschappij over te nemen. Deli, met als grootaandeelhouders Avedon Capital en NPM Capital, wil de aandelen in Deli Building Supplies verkopen aan Pontmeyer N.V., met HAL Investments als grootaandeelhouder. Deli Building Supplies is evenals PontMeyer actief op de Nederlandse markt als leverancier van hout en bouwmaterialen.

De transactie is nog onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden voor transacties van deze aard, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en advies van de betrokken ondernemingsraden.

De huidige activiteiten van PontMeyer en Deli Building Supplies zullen worden ondergebracht in een gezamenlijke entiteit met een nieuwe naam, te weten Timber and Building Supplies Holland N.V.. Deze entiteit zal in de voetsporen treden van PontMeyer N.V. en het voornemen is om de verhandelbaarheid van de aandelen van de onderneming op de NPEX te handhaven.

Deli Building Supplies bestaat uit onder andere Koninklijke Jongeneel B.V., een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 46 vestigingen en de importeurs Heuvelman Hout, RET Bouwproducten en Astrimex, gespecialiseerd in plafonds en wanden. De groep bedrijven van PontMeyer N.V. bestaat uit PontMeyer, een landelijke hout- en bouwmaterialenhandel met 45 vestigingen, en de importeurs Centrop Houtimport, Trima en Houthandel Van Dam, en timmerfabriek Houtindustrie Opmeer.

Als gevolg van de overname ontstaat een combinatie met een totale omzet van € 600 miljoen, die momenteel werk biedt aan ongeveer 1.500 medewerkers.

Het is het voornemen dat na de overname de PontMeyer bedrijven en de Deli Building Supplies bedrijven hun zelfstandige positie op de markt behouden en concurreren, inclusief het behoud van de eigen handelsnamen.

Hoewel het hier technisch gezien om een overname gaat, is er in de praktijk veeleer sprake van een fusie van gelijkwaardige partijen.

Anne Schouten, CEO van PontMeyer: “Deli Building Supplies en PontMeyer zijn twee sterke clubs van mooie bedrijven. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk hun plaats in de markt bewezen. De bedrijfsnamen zijn gekoppeld aan de gevestigde marktpositie van de bedrijven dus die houden we in stand. Wij geloven erin dat we de bedrijven nog sterker kunnen maken door samen te werken op gebieden als inkoop, informatietechnologie en logistiek. Hierbij spelen onze leveranciers een belangrijke rol. Met een sterke positionering van de bedrijven moeten vooral de klanten de voordelen genieten van brede assortimenten, uitstekende service en topmedewerkers. We zijn blij met de loyaliteit van onze klanten en gaan ervan uit dat we de relatie met onze klanten door de fusie kunnen verstevigen en nieuwe klanten kunnen aantrekken. Dit zijn onze ambities.

Ook vanuit N.V. Deli Maatschappij en haar grootaandeelhouders Avedon Capital en NPM Capital kan deze nieuwe combinatie op alle steun rekenen, aldus haar CEO Ron Bosch: “Al jaren wilden wij deze combinatie tot stand brengen. Nu gaat dat dan eindelijk gebeuren. De bedrijven zijn aan elkaar gewaagd. PontMeyer en haar grootaandeelhouder HAL Investments hebben een uitstekende reputatie in de markt. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze combinatie zeer succesvol zal blijken.

Voor nadere informatie:

PontMeyer N.V.:

Anne Schouten, CEO, telefoon: 075 – 6536 234, e-mail: [email protected]

René Olsthoorn, CFO, telefoon: 075 – 6536 214, e-mail: [email protected]

Zie ook: www.pontmeyer.nl

N.V. Deli Maatschappij:

Ron Bosch, CEO, telefoon: 010 – 402 1700, e-mail: [email protected]

Zie ook: www.deli-maatschappij.nl