Met de uitgifte van op NPEX genoteerde obligaties wil ​de onderneming een miljoen euro aantrekken om de ‘Thallo’-drukpers voor het bedrukken van flexibele materialen, onder andere voor verpakkingen van levensmiddelen, door te ontwikkelen, te bouwen en wereldwijd te verkopen.

DG press is ontstaan na het faillissement van Drent Goebel, een Nederlandse bouwer van papier offset drukpersen. In 2009 begonnen met 12 medewerkers heeft het bedrijf nu 63 man in dienst. De omzet steeg in (van 1 miljoen euro in 2009 naar een verwachte 6 miljoen euro in 2014 en zal in 2015 verdubbelen naar rond de 13 miljoen euro), mede dankzij de verkoop van twee beta-versies van de Thallo-drukpers aan launching customers in Nederland en België.

Naast het produceren van nieuwe generatie offset drukpersen, poedercoating-installaties en machines voor stof- en bacterievrije verwerking van blikverpakkingen verzorgt DG press – voor drukkers over de hele wereld – onderhoud, reparatie en upgrades maar ook verkoop en levering van gerenoveerde en opnieuw geconfigureerde Drent Goebel-drukpersen.

Adriaan Hendrikse, directeur van NPEX, is erg enthousiast over de aanstaande notering van DG press: “Dit is een schoolvoorbeeld van het soort mkb-bedrijven dat op NPEX thuishoort. DG press is een ambitieus groeibedrijf met een sterk product en een robuuste bedrijfsvoering. Daarbij kiest het voor ‘gestapelde financiering’ van innovatie en groei. Nadat het bedrijf een miljoen uit eigen werkkapitaal en een half miljoen uit crowdfunding heeft geïnvesteerd, gaat het nu naar de mkb-beurs. Zo zien wij het graag omdat dit ook beleggers in DG press veel vertrouwen geeft.”

Directeur Peter Kloppers van DG press:  De keuze voor stapelfinanciering heeft er toe geleid dat we nu een obligatielening bij NPEX noteren. De reden om met NPEX in zee te gaan is omdat dit relatief goedkoop is, weinig administratieve rompslomp geeft, en ons op een informele, laagdrempelige manier toegang geeft tot beleggers in ons bedrijf.

Naar verwachting kunnen beleggers in januari 2015  inschrijven op de obligatielening van DG press.